Ево како изгледа жена Харадинаја

Премијер тзв. Косова Рамуш Харадинај од 2003. године је у браку са згодном плавокосом новинарком РТК Анитом (девојачки Муцај).

Забава 13.12.2018 | 18:44
Ево како изгледа жена Харадинаја
Иако албански медији често пишу о њиховој љубавној причи у бајковитом контексту и истичу како се овај судбински сусрет догодио кад је она дошла да га интервјуише као лидера ОВК, Харадинај је већ иза себе имао жену која је много утицала на његов живот и практично судбину.

Али, хајде да мало проширимо причу.

У једном тексту објављеном у западним медијима, који се бави животом Рамуша Харадинаја, у суперлативу, стоји да је овај други син у породици са десеторо деце чувара у радњи Хилмија Харадинаја био изузетно интелигентно дете.

Био је одличан ђак, председник одељења, а жеља му је била да кад одслужи војни рок у ЈНА 1987. године упише студије астрономију на приштинском Универзитету.



Међутим, лоша финансијска ситуација у породици га је натерала да оде у иностранство и тамо почне да зарађује новац. Званичне верзије кажу да је се бавио пословима физикалца, избацивача у ноћним клубовима, учитеља борилачких вештина и обезбеђења на рок концертима и то у Швајцарској, Француској и Италији.

Незваничне верзије, опет, говоре да је обављао послове за албанску мафију (што га је и довело до лидерске позиције у ОВК) и да су му ови "легални ангажмани" били само параван. Наравно, обе верзије његове "каријере" на Западу су врло живописне.



Углавном, једне вечери је био на вратима ноћног клуба у којем је тада радио у Швајцарској и ту је упознао лепушкасту Финкињу по имену Јоана Карлсон (ординарно скандинавско име и презиме у рангу наше нпр. Јелене Петровић). Варнице су севнуле истог тренутка кад су им се погледи срели. Она му се осмехнула, а он јој је узвратио. После ју је пронашао у клубу и заједно су попили неколико пића, споразумевајући се на неколико језика, пре него што су препустили универзалном - говору тела.

О овој романси писали су и албански медији, али врло штуро. Немогуће је пронаћи било какве прецизније податке о Јоани Карлсон. Ни где тренутно живи, ни чиме се бави, ни како сада изгледа (њене слике са Харадинајем датирају из деведесетих година са Косова када је овај био вођа ОВК). Међутим, инострани медији су сазнали да је Харадинај био са њом у легалном браку и да имају сина Шкељзена.

 Са Анитом је касније добио још троје деце - два дечака и ћерку.

Љубавна прича са Јоаном, наводно, окончана је 2001. године на Рамушово инсистирање, јер је тада већ озбиљно забраздио у политичку каријеру на челу Алијансе за будућност Косова.

Штуро је поменута у Харадинајевим ратним сећањима укориченим у књигу "Приче о рату и слободи", али ни ту није хтео да износи неке детаље своје везе са Финкињом, која је тако остала једна од највећих мистерија о животу актуелног премијера тзв. Косова.

Занимљиво је, ипак, да је у овој књизи изрекао неке врло интересатне детаље о себи. Харадинај не сматра себе муслиманом већ се декларише као "припадник четврте генерације у католичкој фамилији".

"Не знам зашто ме сматрају муслиманом", казао је Харадинај - кад никад нисам отишао у џамију, нити практиковао муслиманске обичаје.

Упитан у једном интервјуу која су његова религијска опредељења, одговорио је:

 "Моја религија је Албанизам, најбоља религија на свету!"

С обзиром да му је породица дошла на Косово са југа Албаније, он има албански пасош и држављанство и залаже се за уједињење Косова и Албаније.

Говори неколико језика, међу којима је и српски. Међутим, нема података како се сналази са финским.

 (Курир.рс/Еспресо)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Зизи

13.12.2018 17:52

Зена као и све друге.Засто придајете пазњу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

13.12.2018 18:08

ми неке виједти ,јес се усрећила са овим злочинцом.. Косово је наше,живјела Република Српска ,Србија у саставу саКосовом и Метохијом.. Косово ,света земља ... Поздрав за браћу са Косова..

Name

Ре за Јој

13.12.2018 19:25

ЈОЈ

Name

Ето Видис

13.12.2018 21:27

Албанци имају,Муслимане,Католике,Православце али су сви првенствено Албанци.Ми овде један народ подјељен у сест дрзава.Има се ста науцити од Албанаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарwилл

14.12.2018 06:51

Не знам због чега му се даје медијска пажња?

ОДГОВОРИТЕ