О'Нил: Ја бих данас постизао 45 поена по мечу!

Без слободних бацања! Легендарни Шекил О'Нил сматра да би његова шампионска генерација Л. А. Лејкерса из 2001. победила у финалу данашњег владара НБА лиге Голден Стејт Вориорсе.

Кошарка 15.12.2018 | 19:30
О'Нил: Ја бих данас постизао 45 поена по мечу!
Вориорси освојили три титуле у последње четири сезоне па се сматрају једном од најбољих генерација у историји лиге.

Међутим, О'Нил сматра да би његов тим Лејкерса који је имао скор 15-1 "лагано" добио Вориорсе.

Осим Шека, за "језераше" су тада играли још: Коби Брајант, Дерек Фишер, Грег Фостер, Рик Фокс, Деван Џорџ, Хорас Грент, Рон Харпер, Роберт Ори, Тајрон Лу, Марк Медсен, Слава Медведенко, Мајк Пенберти, Ајзеа Рајдер и Брајан Шо.

"Мислим да бисмо лако победили. Други људи осећају другачије, они (Вориорси) можда мисле другачије. Али ми смо имали један од најбољих тимова 2001. и имали 15-1 у плеј-офу. Имали бисмо 16-0 али нам је побегао Ален Ајверсон и погодио преко Таја Луа", рекао је О'Нил.

Стално актуелна тема је поређење Мајкла Џордана и Леброна Џејмса који у дебитантској сезони у Лејкерсима просечно бележи 28,3 поена уз 7,7 скокова и 7,1 асистенција по мечу. 

О'Нил је победио Џорданове Булсе у плеј-офу 1995. као играч Орландо Меџика, а кратко је био саиграч са Џејмсом у Кливленду у сезони 2009/2010. 

"Причамо о две различите ере. Џордан је просечно постизао 30 поена када су те људи могли пребити. Игра је била више физичка. У овој ери ја бих постизао 45 поена по мечу без слободних бацања. Џордан је доминирао 90-их. Коби (Брајант) и ја 2000их, а Леброн сада. Ако гледате бројеве, онда можете рећи да је Џејмс близу Џордана", рекао је Шек.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар