Даниловић: ЕП ће свима бити незаборавно!

Председник КСС Предраг Даниловић рекао је да ће ЕП за жене бити одлична прилика да се покаже традиционално гостопримство и најавио је борбу за "спортски успех".

Кошарка 14.12.2018 | 22:20
Даниловић: ЕП ће свима бити незаборавно!
Србија ће 2019. године заједно са Летонијом организовати Европско првенство за кошаркашице.

Даниловић је навео да женска кошарка има велику улогу у развоју српске кошарке и да су мушкарци и жене "раме уз раме" постизали успехе великих размера.

"Европско првенство ће бити прилика да покажемо наше традиционално гостопримство, али и да се боримо за спортски успех. Надамо се да ћемо се радовати новим успесима. Свим учесницима гарантујемо да ће бити незаборавно и желим им срећу", рекао је Даниловић на отварању церемоније жреба у Београду. 

Први човек Кошаркашког савеза Летоније је рекао да ће шампионат бити један од највећих догађаја 2019. године. 

Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић рекао је да је 2018. година била за понос. 

"У години која се завршава морамо и можемо да будемо веома поносни. Ово је година спортског поноса, али и рекорда. Организовали смо четири шампионата Европе и померили границе. Организовали смо и фајнал-фор Евролиге. Са сигурношћу можемо да кажемо да ће Србија бити сјајан домаћин", рекао је Удовичић. 

Удовичић је навео да се нада да ће што већи број девојчица после самог такмичења желети да тренира кошарку и са поносом представља своју земљу. 

По његовим речима, историјски резултат женске и мушке селекције на претходним Олимпијским играма може да се понови. 

Церемонији жреба у Београду присуствовали су, између осталих, први човек Фиба Европе Тургај Демирел и извршни директор Камил Новак. 

"Србија и Летонија су две федерације које имају значајно искуство када је реч о организацији догађаја и то нам гарантује да ћемо имати несметане догађаја, а и пуне трибине",рекао је Новак. 

Европско првенство за кошаркашице одржаће се од 27. јуна до 7. јула у Србији и Летонији. Утакмице ће се играти у Београду, Нишу, Зрењанину и Риги.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар