Приштина окићена заставама САД

Централне улице Приштине окићене су заставама Сједињених Америчких Држава пред сутрашње гласање у Скупштини Косова о закону којим ће бити формирана војска Косова.

Регион 13.12.2018 | 15:26
Приштина окићена заставама САД
Главни тргови Приштине окићени су америчким заставама на захтјев Владе Косова у знак захвалности за подршку САД-а трансформацији Косовских безбједоносних снага у војску Косова.

Формирању војске Косова противе се српски посланици у Скупштини, због чега није било могуће изгласати уставне амандмане у Скупштини Косова, па су косовске власти прибјегле трансформацији КБС-а законским путем.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг упозорио је да сада није вријеме за формирање војске и да ће се Приштина, ако не одустане, суочити са посљедицама, док је нови амерички амбасадор на Косову Филип Коснет изјавио да је формирање војске Косова позитиван и природан корак, и да је то процес који ће трајати годинама.

На редовној сједници Скупштине Косова заказаној за сутра, 14. децембра у 10 сати, на дневном реду је друго читање нацрта закона о Министарству одбране, нацрта закона о Косовским безбедоносним снагама и нацрта закона о служби у Косовским безбједоносним снагама.

За сутра послијеподне најављен државни пријем у Министарству Косовских безбједоносних снага.

Извор: Анадолија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ПТПЦ

13.12.2018 15:15

Додик окитио пристину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ама бас

13.12.2018 15:28

Гдје год да су унијели прсте донијели су јаф и цемер. Која црна Америка, злоцинци.

Name

Додо

13.12.2018 19:45

гле ово цудо у виду декорације...прелепо је,а ти мислис долази Звезда да игра .

Name

НИКО

13.12.2018 16:06

ЕТО ХО САРЕНЕ СЕ

ОДГОВОРИТЕ