Умро глумац Божидар Стошић

Глумац Божидар Боле Стошић преминуо је јутрос у болници у Београду у 82. години после дуге и тешке болести.

 

Забава 13.12.2018 | 13:07
Умро глумац Божидар Стошић
Каријеру дугу више од пола века почео је као Боле из бурета у дечјој емисији "Хиљаду зашто", а последњи пут на сцени је заиграо у мјузиклу "Фантом из опере" у свом Позоришту на Теразијама.

Божидар Боле Стошић истакао се у серијама Синише Павића, али никада није заиграо у серији "Бољи живот" јер његов колега Миодраг Петровић Чкаља није хтео да снима с њим.

- У „Бољем животу“ ме није било јер сам морао да имам директне сцене с Миодрагом Петровићем Чкаљом. Он је имао код себе списак од осам глумаца с којима није желео да ради. На њему је било и моје име. Нисам желео да дођем на снимање, а да ме он избаци. Знао сам да ме то чека - рекао је Боле Стошић у једном онд интервјуа.

На питање зашто су се посвађали, Стошић је објаснио:

- Посвађали смо се на савету Београдског драмског позоришта. Он је мени био врло драг, али несрећан човек. Није могао да изађе на улицу јер је био врло популаран. Гледали су сви у њему Чкаљу с малих екрана.

Божидар Боле Стошић био је и прва љубав глумице Јелисавете Секе Саблић. Она је управо са њим снимила прву улогу у животу у позоришту "Бошко Буха".

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

роцк

13.12.2018 12:31

Слава ти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Легендо

13.12.2018 12:31

Нек ти је лака земља и хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

14.12.2018 13:17

Вјецна ти слава и хвала.