Клиперси имају "паклен" план!

Замислите тандем Ленард и Дурент! Лос Анђелес Клиперси су одлучили да жртвују текућу сезону како би ослободили довољно простора у "селери кепу" за довођење велике звезде наредног лета.

Кошарка 14.12.2018 | 18:30
Клиперси имају "паклен" план!
Међутим, тај план је надмашио и њихова очекивања јер не само да ће имати простора за два велика потписа, већ упркос "осаћаћеном" ростеру имају сјајне резултате и у борби су за плеј-оф, а притом немају ниједан "лош" уговор, чак ни када је у питању Данило Галинари с обзиром да Италијан игра једну од бољих сезона у каријери.

И док уживају у тим неочекивано добрим резултатима, Клиперси на мирну скаутирају главне мете за наредни "прелазни рок", а то су ни мање ни више него Кавај Ленард и Кевин Дурент. 

У среду увече (по америчком времену) ће имати савршену прилику да их гледају у међусобном дуелу јер од 4.30х по нашем времену Репторси гостују Вориорсима у дуелу два можда и главна кандидата за пласман у финале НБА лиге ове сезоне.

Одавно је познато да су Клиперси "оптерећени" идејом да споје Ленарда и Дурента у "Стејплс центру" наредног лета, због чега су и очистили простор за два максимална уговора у свом "селери кепу". 

Али то "оптерећење" се посебно огледа у томе што Клиперси третирају два НБА суперстара као колеџ играче јер их константно прате и анализирају, а уз све то су недавно у своје редове довели легенду НБА лиге Џерија Веста и уваженог новинара Лија Џенкинса како би припремили терен за њихов долазак. 

Иако је у последњих десетак година лето у НБА лиги постало више него спектакуларно због бројних трансфера суперзвезда, због чега бројни тимови доводе блиске пријатеље и сараднике играча које желе (што су претходних година радили Њујорк Никси и Л.А. Лејкерси због Дурента), оно што Клиперси раде је надмашило све.

Тако су у Торонту, који је прошлог лета довео МВП-ја финала 2014, приметили да су Клиперси имали свог представника на чак 75% утакмица Репторса на којима је наступио Ленард, укључујући често и председника кошаркашких операција клуба из Л.А. Лоренса Френка, а председници и генерални менаџери скоро никад не присуствују утакмицама тимова које не воде. 

На све то, Клиперси имају више него занимљив састав и резултате који свакако могу да привуку играче калибра Ленарда и Дурента, јер осим већ поменутог Галинарија, одлично игра Тобајас Херис, велика нада је руки Шај Гилџус-Александер, а одлична подршка са клупе су јефтино плаћени Лу Вилијамс и Монтрезл Херел. 

Визија власника Стива Болмера је довођење Ленарда или Дурента или обојицу, а колико је то реално, видећемо следећег лета.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар