Пјанић: С Роналдом смо најбољи, идемо до краја!

Репрезентативац Босне и Херцеговине Миралем Пјанић сматра да је Јувентус ове сезоне најбољи у историји клуба због доласка Кристијана Роналда и вјерује да торински тим може до титуле у Лиги шампиона.

Фудбал 13.12.2018 | 23:30
Пјанић: С Роналдом смо најбољи, идемо до краја!
Откако је дошао у Јуве из Роме 2016. године, торински тим није био бољи и не само то већ у клупској историји.

Тако мисли Миралем Пјанић, који је изјавио да је трансфер Кристијана Роналда помогао његовом тиму да постане најбољи икад и вјерује да сад Јуве има све што је потребно да освоји пехар Лиге шампиона, први пут послије 1996. године.

"Мој сан је освајање Лиге шампиона са Јувентусом и учинићемо све како бисмо титулу вратили кући", рекао је Пјанић за "Раи Спорт".

Уз наравно, нови "скудето" и трофеј у Копа Италији...

"'Триплета' мора да буде сан и наш циљ. Кад сам потписао уговор, предсједник клуба (Андреа Ањели) ми је показао слику 'бјанконера', који су освојили пети изастопни 'скудето' и рекао да их морамо надмашити. Успјели смо да дођемо до седме титуле, али сада морамо донијети нове трофеје у Торино. Имамо велику екипу, а клуб ради сваке године како би је оснажио и освојио титулу".

Према његовим ријечима, тренер Масимилијано Алегри је добро укомпоновао тим, који је доласком Роналда добио додатну снагу.

"Алегри сјајно управља тимом, тактички је врло добар и преноси нам много позитивних ствари. Роналдо нам такође увелико помаже својим искуством, квалитетом и начином рада како бисмо још више напредовали. То су сви аспекти који су ме импресионирали. Ово је дефинитивно најбољи Јуве икад".

Пјанић је додао да екипу није пореметио одлазак Ђанлуиђија Буфона у Пари сен Жермен.

''Ђиђи је легенда, вјероватно најбољи голман свих времена. Био је важан човјек у свлачионици, својим примјером нам је показао како се понаша прави 'јувентин'. Након што је отишао, Кијело (Ђорђо Кјелини) преузео је његову улогу. Он и Ђиђи знају и разумију све кад имамо недоумице о Јувентусу".

Везиста "змајева" би поздравио повратак Пола Погбе из Манчестер јунајтеда у клуб из Торина.

"Свакако да сваки навијач Јувеа сања о Погби, али смо потписали неке одличне играче, а сада ће клуб размишљати о томе како побољшати екипу. Француз је добродошао назад, наравно. Добио би више од добродошлице", закључио је Пјанић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар