Терзић Французима: Звезда је чувар православља, нема корупције!

Први човек Црвене звезде Звездан Терзић рекао је да је његов клуб "чувар православља" и додао да у српском клубу нема корупције.

Фудбал 13.12.2018 | 18:00
Терзић Французима: Звезда је чувар православља, нема корупције!
Терзић је те детаље, као и неке друге о истрази УЕФА о намештању утакмице ПСЖ-а и Звезде, открио у разговору за француски лист "Ле Монде".

Аутор текста на поменутом порталу је на занимљив начин започео свој интервју.

"У Србији сада фудбалски влада Црвена звезда, која је преузела то место од свог највећег ривала Партизана, који је био омиљени клуб бившег председника Србије Бориса Тадића и који је био непобедив. Да вам искрено кажем, нико не зна ко, заправо, води та два клуба. Једно је сигурно – не постоји власт којој није стало", наводи се. 

Звездан Терзић каже да Црвена звезда није само један обичан фудбалски клуб, већ много више од тога. 

"Црвена звезда није само фудбалски тим, то је идеологија, филозофија и национални симбол. Црвена звезда је чувар српског идентитета и православља", изјавио је Терзић за "Ле Монде". 

Терзић је оштро осудио писање Л'Екипа о наводном намештању и "нечасним радњама" Црвене звезде и Пари Сен Жермена. 

"У неком тренутку УЕФА ће морати да открије име лудака који је смислио ову причу и узнемирио јавност, чиме је укаљао углед оба клуба и Лиге шампиона. Како су они написали чланак од шест страна око нечега што се није догодило? Томе не би поверовао ни шестогодишњак", јасан је Терзић. 

Први човек Звезде додаје да у Звезди нема корупције, те да су за каљање угледа криви углавном људи који имају личне интересе. 

"Српски фудбал није ни бољи ни гори од француског. Ове не постоји корупција, то је само питање перцепције. У Србији је све 'извикано'. Лоша слика о нашем фудбалу је створена од стране званичника који покушавају да за све окриве друге због својих личних интереса. Ми, у Србији, не посматрамо некога ко је у затвору исто као ви у Француској", додао је Терзић. 

Подсећамо, како је Монд раније пренео, истрага о евентуалној намештаљци на мечу ПСЖ-а и Звезде је дошла до "мртве тачке" због Србије. 

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бозе

13.12.2018 17:36

Дрскости,немам ријеци.

ОДГОВОРИТЕ