Голман им загорчао живот, а сад их спасава!

Ливерпул је "срушио" светски рекорд за његово довођење и то је био један од најбољих пословних потеза клуба у овом веку. . .

Фудбал 13.12.2018 | 09:45
Голман им загорчао живот, а сад их спасава!
Навијачи Ливерпула се и даље труде да забораве финале одиграно у Кијеву.

Лорис Каријус је направио две велике грешке, поклонио је Реал Мадриду победу и "ушати" трофеј, а то је био сигнал за Јиргена Клопа да не може безусловно да верује играчима с којима има добар однос - него је и те како потребан квалитет...

Само шест месеци раније поправили су одбрану довођењем најскупљег дефанзивца икада Вирџила ван Дајка, али био је неопходан и играч светске класе међу стативама.

Због тога је Ливерпул "напао" Алисона Бекера из Роме, учинио га најскупљим голманом свих времена (само две недеље касније Челси је оборио тај рекорд купивши Кепу Аризабалагу), и многи су с неверицом посматрали тај њихов потез - међутим, испоставило се да је то био страшан посао.

Његова екипа је примила само четири гола у Премијер лиги ове сезоне - Алисон бележи 11 одбрана по примљеном голу, док су Мињоле и Каријус имали тек 3,63!

Међутим, његов учинак није видљив само кроз домаће првенство, Бразилац на голу Ливерпула је у надокнади времена против Наполија (1:0) имао невероватну одбрану која је његовом тиму донела наставак такмичења у Лиги шампиона...

Стигла је лопта са десног бока на петерац одакле ју је Аркардијуш Милик пробао сместити у гол, али је Бекер истрчао на време и забележио одбрану о којој се прича!

До краја је остало свега 120 секунди, а Наполи није успео да створи већу шансу, тако да се без икакве резервисаности може тврдити да је Алисон Бекер најзаслужнији за то што Ливерпул остаје у Лиги шампиона, а Италијани одлазе у Лигу Европе.

"Не знам да ли је тренер икада био поноснији на тим него што сам ја сада", сијао је од среће Јирген Клоп након утакмице уз поруку да га није брига кога ће добити на жребу.

После меча је отрчао да загрли свог голмана који га је сачувао!

"Стварно немам појма како је Алисон оно одбранио!", као и увек био је до краја искрен менаџер Ливерпула, а истакао је да је пресудну улогу одиграла и атмосфера на "Енфилду" иако је Дрис Мертенс дан раније "боцнуо" енглески клуб због неговања "лажне посебности".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар