Томас Тухел: Тешко је играти у Београду...

"Веома сам задовољан и поносан, момци су показали да заиста имамо квалитет који је потребан у Лиги шампиона", поручио је тренер Парижана.

Фудбал 13.12.2018 | 09:15
Томас Тухел: Тешко је играти у Београду...
Задовољство на лицу Томаса Тухела.

Тренер Пари сен Жермена је успео да слави са својом екипом на "Маракани" (4:1) и да уз резултат утакмице на "Енфилду" - обезбед прво место у групи. Због тога је Тухел навео да је поносан како је његов тим играо ове вечери...

"Када играте против Звезде на Маракани, није немогуће, али постаје веома компликовано ако први примите гол. Зато смо почели јако", објаснио је Немац.

"На 2:0, као да смо заборавили да дамо још један како бисмо завршили утакмицу. Звезда просто није имала шта да изгуби па је играла рискантније. Било је јако тешко да се бранимо. Имали су неколико опасних ситуација, али смо показали квалитет и контролисали смо то. Веома сам поносан на екипу".

У другом полувремену је Звезда "додала гас" и преполовила вођство Пари сен Жермена, али добар период игре домаћина брзо је поништио Маркињос голом у 76. минуту.

"Било је компликовано током првих петнаестак минута другог полувремена, али смо много квалитета показали у осталих 75. Играли смо као тим. Потпуно смо контролисали ситуацију. Тешко је против Звезде у Београду. Веома сам задовољан и поносан, момци су показали да заиста имамо квалитет који је потребан у Лиги шампиона. Желимо да наставимо овако, а не да попустимо до одмора, а после тога да се вратимо на тај ниво. Група коју смо прошли је била веома тешка. Веома сам поносан јер је тим показао изразити квалитет. Показали смо победнички менталитет", казао је Тухел.

Упитан за очекивања од клуба, с обзиром на финансијска улагања, Тухел је рекао да ПСЖ још нема довољно искуства и да није реално очекивати да долази до саме завршнице Лиге шампиона сваке сезоне.

"Није баш сасвим нормално за ПСЖ сваке сезоне мора да игра финале, полуфинале Лиге шампиона. Морамо да будемо свесни чињенице да играмо Лигу шампиона и да је битно искуство које ми и немамо. Морамо да будемо скромни и свесни момента у ком се налазимо. Идемо из утакмице у утакмицу, не мислим да постоји други начин доћи до успеха", навео је немачки тренер на клупи француског клуба.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар