Милојевић: Овако се данас игра у свијету!

Тренер Црвене звезде нада се да ће његов тим искористити овосезонски наступ у Лиги шампиона да у будућности буде још бољи и успешнији.

Фудбал 13.12.2018 | 08:45
Милојевић: Овако се данас игра у свијету!
Владан Милојевић оценио је да је пораз Црвене звезде од Пари сен Жермена (1:4) у последњем колу Лиге шампиона "можда превисок" с обзиром на то како су црвено-бели одиграли против једног од најквалитетнијих европских тимова.

Ипак, Звездином стратегу је кристално јасно где су разлике између две екипе и како је дошло до коначног резултата.

"Прва два гола смо примили из класичне транзиције, али тешко је сачувати се од тога. Знали смо да ПСЖ отвара игру са три играча, који су феноменални и имају могућност да контролишу игру, да траже просторе између линија за Мбапеа, Каванија и Ди Марију, нормално и за Нејмара... Ту смо покушавали да ми имамо посед и да ми њих натерамо да изађу у притисак, али то није деловало онако како смо замислили. Врло лако смо губили лопту", поручио је Милојевић из микс зоне, у изјави за ТВ Арена спорт.

Док су прва два гола Парижана карактеристична за њихов стил игре и квалитете њихових офанзиваца, трећи је Милојевић оценио "глупо примљеним". Звезда је тада имала иницијативу и претила изједначењем на 2:2.

"Ми који јако тешко примамо голове из прекида, примили смо. Али, они имају јако добре скакаче, добар прекид и из сваког сегмента могу да вас казне. Тај трећи гол смо глупо примили, имали смо лошу концентрацију и после тог гола је опао ентузијазам. Претходно сам убацио Ебесилија и Боаћија, да их нападнемо, али видели сте - чим кренете мало...".

Милојевић сматра да су гости дали црвено-белима корисну лекцију.

"За све нас је ово демонстрација једноставног фудбала. Ово је фудбал који се данас игра у свету".

Потом је честитао играчима на свему пруженом у Европи ове јесени. Освојена су четири бода, побеђен Ливерпул, актуелни вицешампион Европе, који се преко Наполија у уторак пласирао у осмину финала, заједно са ПСЖ.

"Дали смо све од себе. Да смо могли боље - могли смо, у фудбалу увек можете боље, међутим, ово је вредно искуство за нас и помоћи ће мојим играчима да буду бољи. Вратили смо Звезду у Лигу шампиона и надам се да ће наше игре, овакве какве су биле, имати позитиван утицај на наше будуће игре у европским такмичењима. Искрено, не бих никад волео да видим Звезду каква је била у пређашњим годинама".

Тренер Звезде на крају се захвалио навијачима на великој подршци.

"Велико хвала верним навијачима, хвала граду Београду, Србији, свим људима добре воље који су стајали уз нас. Мислим да смо на најбољи могући начин покушали да представљамо нашу земљу. Од мене и мојих играча велико хвала".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар