Потвда мандата делегатима из РС

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ донијела је одлуку о потврђивању резултата посредних избора и додјели мандата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ из Републике Српске.

Република Српска 11.12.2018 | 15:45
Потвда мандата делегатима из РС
Према утврђеним резултатима, у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из Републике Српске изабрани су Никола Шпирић, Средоје Новић, Душанка Мајкић, Лазар Продановић, сви из СНСД-а, те Младен Босић из СДС-а.

На данашњој сједници ЦИК-а донесена је и одлука о потврђивању резултата посредних избора и додјели мандата у Вијећу народа Републике Српске.

Из реда Срба у Вијеће народа Републике Српске, према утврђеним резултатима, изабрани су Вукота Говедарица, Огњен Тадић, Драган Ристић, Војислав Глигић, Живко Марјанац, Мирослав Лазаревић, Јасна Лукић и Славко Дуњић.

Делегати из реда бошњачког народа су Фарук Ђозић, Џевад Махмутовић, Михнет Окић, Мурис Чиркић, Ахмет Чиркић, Алија Табаковић, Џемалудин Шабановић и Игор Бошњак.

У Вијеће народа Републике Српске из реда Хрвата изабрани су Нада Тешановић, Иво Бошњак, Иво Мијић, Давор Чордаш, Зденка Гојковић, Ђуро Ивановић, Иво Камењашевић и Драгана Микић.

Делегати из реда осталих у Вијећу народа Републике Српске су Франц Сошња, Данијел Пухалић, Јована Чаркић и Раденко Рикић.

Чланови ЦИК-а су донијели и одлуку о поврату уплаћеног новчаног износа таксе за овјеру.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар