Малољетници провалили у стан

Бањалучка полиција ухапсила је двојицу малољетника, З. Ч. (14) и Н. Ш. (15), након што су прексиноћ провалили у стан старице Б. Ф. (90) у бањалучком насељу Старчевица, сазнаје Српскаинфо.  

Република Српска 11.12.2018 | 08:53
Малољетници провалили у стан
Двојица малољетника су око 22 сата кроз прозор ушли у стан у којем старица живи сама, а затим је закључали у собу.

Занимљиво је да је бањалучко тужилаштво читав случај оквалификовало као тешка крађа, иако извор Српскаинфо открива да се радило о далеко тежем кривичном дјелу – разбојништву.

– Малољетници су након упада у стан извршили преметачину по стану, те старици украли 1.200 марака, након чега су побјегли – изјавио је извор Српскаинфо из полиције. 

Додаје како су у пљачки учествовала и двије пунољетне особе, чији идентитет због интереса истраге нећемо објављивати.

– У стан су провалили кроз прозор, а изашли су на врата. Случај је откривен када је комшија чуо вриске преплашене старице којој ово није први пут да је на мети малољетника – навео је извор из истраге.

Портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић изјавила је да су поменута двојица малољетника и раније проваљивала у старичин стан.

– Малољетници се сумњиче да су појединачно или у групи током ове године у вечерњим часовима долазили до објеката расхладних витрина киоска или подрумских просторија те крали разне предмете. Украли су мопед, бицикле, алат, цигарете, разне друге предмете које су затим препродавали. На тај начин су причинили значајну материјалну штету оштећенима – објаснила је портпаролка Полицијске управе Бањалука.

 (Српскаинфо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бл комуниста

11.12.2018 17:02

Град БЛ је сигуран град, престоница спорта и културе. Тако је градоначелниче и министре Лукач.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васпитање

11.12.2018 19:02

Тако неки родитељи васпитавају дјецу. Срамота. А послије када се несто деси онда је крива дрзава и политицари.

ОДГОВОРИТЕ