Руска шпијунка признала кривицу

Марија Бутина, коју америчке власти оптужују да је руски агент и да је покушала да утиче на политику САД према Русији, пристала да се изјасни као крива.

Свијет 11.12.2018 | 07:44
Руска шпијунка признала кривицу
Бутина ће, морати да сарађује са америчким федералним, државним и локалним властима, наводи Еј-Би-Си њуз. Бутина је у споразуму, чију копију амерички телевизијски канал тврди да поседује, наводно признала да је ковала заверу у циљу деловања у САД под руководством неименованог руског званичника, преноси Ројтерс.

Амерички савезни тужилац и адвокати Марије Бутине саопштили су 17. новембра да та активисткиња за право на поседовање и ношење оружја преговара о "могућем решењу" за њен случај. 

Они су то тада навели у заједничком поднеску суду у Вашингтону, што је био први доказ да је 30.годишња активисткиња или спремна да призна кривицу или на неко друго решење које би јој ублажило евентуалну казну. 

До тада су њени адвокати одлучно одбацивали оптужбе као "пренадуване", тврдили да она није руски агент и тражили да се случај одбаци. 

Марија Бутина је ухапшена летос и касније оптужена за заверу и да је нерегистровани страни агент. 

Тужиоци тврде да је она током председничке кампање 2016. и после избора Доналда Трампа за председника, као покриће за своје активности користила статус студенткиње да би се инфилтрирала у Националну асоцијацију за право на оружје и у друге политичке организације повезане с Републиканском партијом. 

Наводи се да је Бутина прикупљене информације преносила једном руском званичнику коме су ове године америчке власти увеле санкције, као и да је настојала да успостави везе између америчких политичара и Кремља.

(Тањуг) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драгањ

11.12.2018 08:09

За људе са запада који овакве послове раде, рекну да су лобисти. А са истока казу да су агенти или шпијуни. Толико о демократији и равноправности...

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

11.12.2018 12:52

није у Русији демократија... цак немају право да изадју на улице и протествују против путина .. кад то неко уради након пар мјесеци га нема на овом свијету.. код њих је диктатура соц-комунистицка .. ни близу није исто на истоку и западу .. види се да појма немас

Name

Тито

11.12.2018 13:32

Да, руси лобирају, лобирају са бојним отровима, убиствима, ракетама - неко бас безазлено лобирање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко Би Рекао

11.12.2018 16:04

А,некада сте у Америци могли слободно реци своје мисљење а да вам длака са главе не фали,али зато мозе да вам фали глава.

ОДГОВОРИТЕ