Тухел: Свјесни смо шта нас чека у Београду!

Томас Тухел, тренер фудбалера Пари Сен Жермена, рекао је да ће његова екипа против Црвене звезде покушати да контролише игру.  Тухел најавио напад из свих оружја на Звезду: Да, Нејмар ће играти…! Неизвесно ко ће да брани гол Светаца. . . ?

Фудбал 10.12.2018 | 19:15
Тухел: Свјесни смо шта нас чека у Београду!
Француски првак гостује Звезди у среду од 21 сат на стадиону "Рајко Митић" у последњем колу групе Ц Лиге шампиона.

Трећи тренер из топ категорије ове јесени у Београду. Стратег Наполија Карло Анчелоти је био уздржан и причао о чувеној трилогији из 1988. године, Јирген Клоп је одушевио овдашњу јавност политичком коректношћу на помен случаја Шаћири. А Томас Тухел?

Талентовани немачки стручњак на клупи ПСЖ могао је само да се присећа дуела са Парка  Принчева када су Свеци рашрафили српског шампиона (6:1). Тај резултат може да буде гаранција оптимизма. Код неких, али не и код педантног Германа који не би смео да доживи судбину земљака Јиргена Клопа. Уосталом, за пребогати француски клуб ово је прво, велико финале у сезони. Са или без Нејмара било је прво и најважније питање током Тухеловог обраћања медија.

"Он тренира тренутно. Радио је индивидулано током недеље. Да, очекујемо да ће он сутра да игра. Исто тако мале проблеме је имао и Чупо Мотинг. Али и на њега ћу моћи да рачунам", поручио је Томас Тухел.

Рекло би се да Томас Тухел није оптерећен прошлошћу, нити подбачајима Наполија и Ливерпула у Београду.

"Ово је велики изазов за нас. Није на нама да размишљамо шта су овде урадили Наполи или Ливерпул. Имамо прилику да тријумом решимо питање пласмана. Поштујемо Црвену звезду и њене квалитете, али  нећемо да размишљамо ни о чему осим о победи.  Не треба да нас интересује исход меча у Ливерпулу".

Није желео стратег ПСЖ-а да директно одговори ни на питање да ли ће мрежу против Црвене звезде чуватиЂанлуиђи Буфон или Алфонс Ареола.

"Треба то да утврдимо".

Било би изненађење да буде другачије, али Томас Тухел је најавио напад из свих оружја на Звездин гол.

"Напад ће бити наша стратегија. Покушаћемо да имамо што већи посед лопте, јер је то фудбал. Међутим, морамо да против Звезде имамо посед у добрим и опасним зонама. У Паризу смо успевали Звезду да угрозимо из контри. Биће нам потребан пресинг.Овде је све другачије, али верујем да ћемо успети".

Први пут ове сезоне ПСЖ ће тренирати на стадиону ривала. Ту обавезу су Свеци прескочили током гостовања у Ливерпулу и Напуљу.

"Ја волим да тренирам на стадиону на којем се игра. Пре две седмице смо имали логистички проблем. Волим овакве ситуације, јер је потребно да добијете осећај. Сад смо имали довољно времена да се дођемо, јер нисмо".

За крај, Томас Тухел није желео дасе бави калкулацијама. Сигуран је да ће победом затворити причу.

"Ситуација је проста. Са победом идемо даље. Зато немамо неикакву посебно поруку за играче. Знамо да ће бити много тешко на Маракани. Ако будемо водили гледаћемо да у последњих 15 минута исконтролишемо резултат", закључио је Тухел.

ФОТО: Реутерс

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар