ЦР7: Јуве - најбољи тим за који сам икад играо!

Зар стварно мислите да плачем због Златне лопте? Роналдо о одлуци да напусти Реал, да ли му недостаје Меси или он Аргентинцу, опкладама на тренинзима Старе даме. . .

Фудбал 12.12.2018 | 23:00
ЦР7: Јуве - најбољи тим за који сам икад играо!
Довољно је написати - Кристијано Роналдо. Све остало се пише само. Новинарима Газете дело спорт,Коријере дело спорта и Тутоспорта преостало је само да укључе диктафоне и заподену разговор. Остало ће Португалац сам да каже.

Између осталог, зашто је изабрао Јувентус, да ли му недостаје ривалство са Лионелом Месијем, нада ли се доласку Марсела и(ли) Иска у Торино, ко су му редовне муштерије на тренинзима италијанског великана и како је реаговао на губитак Златне лопте.

Најпре о одлуци којом је шокирао фудбалски свет, јер је мало ко вероваро да ће после хет-трика трофеја у Лиги шампиона напустити Реал.

„Имао сам летос неколико опција. Никад нећу открити који клубови су били у питању, али Јуве ме је хтео највише. Овај клуб има такву традицију да нисам могао да га одбијем. У последњих седам година исто толико пута је био првак Италије, двапут играо финале Лиге шампона, спознао сам атмосферу Алијанц стадиона кад сам гостовао са Реалом и осетио сам да ме људи желе. Не могу да кажем да сам прешао у најбољи клуб на свету, јер је иза мене девет година у Реалу и то није за поређење, али сам сто одсто сигуран да сам направио прави избор“, испричао је Португалац за кога италијанске колеге уверавају да је 24 сата спреман да говори само о фудбалу.

Наравно, има и оних који се питају зашто је напустио краљевски клуб. Изгледа да је решење дилеме у атмосфери на стадиону „ Сантјаго Бернабеу“, која и ове сезоне кочи европског првака. Роналду је било потребно уточиште, место на коме ће га више ценити него што је чинио Флорентино Перез.

 „Могу да кажем да је ово најбоља група играча са којом сам икад играо. Прави смо тим. У другим клубовима појединци су себе сматрали значајнијим од остатка екипа, док су у Јувеу сви у истој равни. Скромни момци. На пример, ако Пауло Дибала или Марио Манџукић не постигну гол свакако ће бити задовољни и насмејани под условом да је тим победио. За мене је то прелепо сазнање. Схватам разлику измешу Мадрида и Торина. Било је и у Реаловој свлачионици скромних момака, међутим, овде их је више. Другачије је. Прија ми фамилијарна атмосфера“.

Види се то на утакмицама. Не може да се фолира, те Роналдо открива да је за све заслужан амбијент у Спортском центру „Виново“.

„Са шефом Алегријем се никад не кладим, али са Дибалом, Манџукићем и Кедиром – да. И у 99 одсто случајева сам тај који побеђује у неким ситним играма на тренингу. Обично је улог неколико евра или боца вина. А у свлачионици имам колекцију три флаше вина и између 200 и 300 евра“, жели Кристијано да објасни колико је бољи од остатка тима.

Можда га пут опет наведе у Мадрид, под условом да се у нокаут фази финала Лиге шампиона Јуве судари са Реалом.

„Свеједно ко ће нам пасти на жребу. Шта је било – било је. Сад само желим да побеђујем са Јувентусом. Морам да браним боје овог клуба, при чему све остало није важно. Ако се намерим на Реал, даћу све од себе да прођемо“.

Колико је ЦР7 дигао популарност Калча можда се најбоље да приметити на основу гласина да би после њега у Јуве могли да стигну најпре Марсело, затим и Иско. Голгетерски предатор је, пак, уздржан.

„Читам, пишете како долазе Хамес, Бејл, Асенсио, али да вам искрено кажем – Јувентусу више нико није потребна. Ако јесте, боље питајте председника, јер ја не знам шта ће се десити у будућности. Наша врата су отворена сваком добром играчу, а Марсело спада у ту категорију“.

Неизбежно питање, ривалство са Лионелом Месијем, тачније, да ли је Кристијано тужан што у Серији А нема аса Барселоне?

„Не, не недостаје ми. Можда ја недостајем њему. Играо сам у Енглеској, Шпанији, Италији и Португалу, а он све време у Шпанији, па му можда недостајем. За мене живот представља изазове, волим да их прихватам, исто као што волим да усрећујем људе. Волео бих да Лео једног дана заигра у у Италији. Ако је, пак, срећан у Барслеони, то мора да се поштује. Фантастичан је играч, добар момак, међутим, не недостаје ми, јер ово је мој нови живот“.

И на крају, једна од горућих тема. Златна лопта. Има их пет. Сад му је измакла.

„Сматрам да сваке године заслужујем да освојим Златну лоптуи. Напорно радим за то признање. Ако не успем, није смак света. Поштујем одлуку жирија, али на терену се трудим да је заслужим, јер бројеви не лажу. Опет, нисам несрећан уколико је не освојим. Чекајте људи, играо за један од најбољих тимова света и зар стварно мислите да, кад се завучем у кућу, плаћем зато што нисам добио награду? Лука Модрић ју је заслужио за 2018, али следеће године ћемо се срести поново, а ја ћу учинити све да се вратим на подијум“.

Помогло би ако Јуве постане првак Европе.

„Јаки смо, мада пехар Лиге шампиона не би требало да нам буде опсесија“, закључио је КристијаноРоналдо.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар