Бранко Бошковић: Нека Симић "ријеши" ПСЖ!

Бивши везиста Црвене звезде и Пари Сен Жермена има свог предстојећем дуелу својих некадашњих клубова.

Фудбал 11.12.2018 | 08:15
Бранко Бошковић: Нека Симић "ријеши" ПСЖ!
Током каријере, играо је Бранко Бошковић и за Црвену звезду и за Пари Сен Жермен, али предност у срцу има црвено-бела боја.

"Више гледам Звезду и морам признати да су ме позитивно изненадили. Пружају одличне партије упркос борбама на три фронта. Видно је да имају одличан фонд играча и могу да надоместе повреде. На добром су путу да сјајни резултати постану континуитет и да следеће године направе још већи успех", изјавио је некадашњи везиста у тексту који се налази у званичном билтену црвено-белих за сутрашњу утакмицу.

Иако је дрес београдског клуба последњи пут носио пре 15 година (2003), Бошковић добро памти атмосферу на "Маракани".

"Очекујем феноменалну утакмицу. Верујем да ће бити пун стадион, импресивна атмосфера и да ће Звезда урадити све да оствари што бољи резултат на крилима навијача. Биће ово потпуно другачија утакмица у односу на ону у Паризу (6:1 за ПСЖ). Сигуран сам да црвено-бели имају своје шансе, нарочито уколико не буду играли Нејмар и Мбапе, како се у неким медијима најављује".

Црвено-бели су поразом у Напуљу у прошлом колу изгубили шансу за пласман у осмину финала, а да би се преселили у Лигу Европе, потребно им је да сутра победе, али и да Ливерпул изгуби код куће од Наполија. Парижанима је победа неопходна, да би без обзира на исход утакмице у Енглеској обезбедили осмину финала.

Јасно је да би неуспех "светаца" био много веће изненађење него елиминација црвено-белих, па би та растерећеност, по Бошковићевом мишљењу, могла да буде адут изабраницима Владана Милојевића.

"Свака утакмица је тешка, у првенству и Лиги шампиона. Како се нижу мечеви играчи су растерећенији, стекли су искуство на елитној позорници. Јавност им не замера и кад претрпе пораз јер је очигледно да пружају максимум. Посебно су опасни пред својим навијачима. Очекујем да тако буде и против Пари Сен Жермена и да приуште публици нови празник фудбала".

Јунак победе над Ливерпулом (2:0) био је Милан Павков, а Бошковић пред дуел са Парижанима има свог фаворита који би могао да реши утакмицу.

"Звездин стил је такав да колектив који је највећа снага ове екипе увек избаци у први план појединца. Павков је против Ливерпула избио у први план, а прижељкујем да наредни европски меч реши Вељко Симић. Волим како игра и сматрам да би добром утакмицом могао да крунише одличне игре у досадашњем току сезоне".

Вељко Симић је у форми последњих недеља, минулог викенда постигао је гол против Напретка, а био је и стартер у Напуљу. Остаје да видимо да ли ће му Милојевић поново указати поверење или има другачије замисли за уторак...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар