Седорф: Волио бих да имам Инзагијеву срећу!

Актуелни селектор Камеруна осврнуо се на своје тренерске почетке у Милану. . .

Фудбал 11.12.2018 | 23:30
Седорф: Волио бих да имам Инзагијеву срећу!
Кларенс Седорф завршио је играчку каријеру јануара 2014, најмање шест месеци пре него што је планирао.

Сјајни холандски "везиста" у Бразилу је наступао за Ботафого, када је добио "позив који се не одбија" - да на клупи Милана наследи Масимилијана Алегрија, који је морао да оде због слабих игара и резултата у дужем временском интервалу.

Седорф је од могућих 57 освојио 35 бодова, по чему су "росонери" били четврти најуспешнији тим Серије А, али је на крају сезоне ипак добио отказ.

"То што сте били велики играч, у тренерском послу вам помаже првих недељу дана. Кредит се брзо потроши, а онда је потребно да урадите нешто конкретно. Дошао сам у Милан да му помогнем када је био у лошој ситуацији. Осећао сам се врло усамљено, али смо направили тим који је освојио много бодова - 35 из 19 утакмица, уз сасвим прихватљив стил игре".

Холанђанин је био спреман да настави да ради, следио је летњи прелазни рок, али Силвио Берлускони и Адријано Галијани су одлучили да пруже шансу другом свом бившем асу, Филипу Инзагију, који је до тада тренирао само "примавера" тим Милана.

Под вођством Инзагија су "росонери" заузели тек 10. место у првенству Италије (13 победа, 13 ремија и 12 пораза), уз важну напомену, да навијачи и јавност у то време још нису били навикнути на осредњост.

"Волео бих да сам имао Инзагијеву срећу - да настављам да губим утакмице, а некако да успевам да останем на позицији", горко је констатовао Седорф, који је летос именован за селектора Камеруна.

(Инзаги и ове сезоне одолева притисцима, мада се са Болоњом налази у зони испадања)

Говорећи о играчким данима на "Сан Сиру", где је био од 2002. до 2012, освојивши две Лиге шампиона (2003, 2007) и два "скудета" (2004, 2011), Седорф је открио шта му је највећи жал.

"То није финале Лиге шампиона у Истанбулу (када је Милан после вођства од 3:0 изгубио од Ливерпула на пенале - прим. аут), јер смо пре тога срећно елиминисали ПСВ у полуфиналу. Жалим због Ла Коруње, те сезоне смо могли да освојимо 'триплу круну'".

Милан је 2004. бранио наслов првака Европе, али је у четвртфиналу доживео шок. После победе над Депортивом од 4:1, у реваншу на "Ријазору" је изгубио 4:0.

Шансу да освоји трофеј, у конкуренцији Депортива и Монака, искористио је Порто предвођен Жозеом Мурињом и тако је почело ново поглавље у европском фудбалу...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар