Назире се Звездин тим за ПСЖ: Капитен на клупи!

Вујадин Савић се тек данас укључује у тренажни процес, Бабић спреман.

Фудбал 09.12.2018 | 18:15
Назире се Звездин тим за ПСЖ: Капитен на клупи!
Црвена звезда ће покушати да направи још једну чудо у Лиги шампиона, можда и изборити европско пролеће, без помоћи капитена Вујадина Савића. Тињала је нада међу члановима стручног штаба српског првака да ће стуб одбране бити спреман за последњи европски меч у овој години, али повреда мишића практично је оставила без могућности снажног штопера да помогне саиграчима.

Капитен Црвене звезде доживео је повреду мишића и тетиве у последњем минуту дуела са Ливерпулом. Дакле, од 6. новембра није био у такмичарском ритму, а према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта он би тек данас тгребало да се укључи у редован тренажни процес. До утакмице са ПСЖ-ом остало је мало времена за квалитетну припрему, посебно ако се зна да Савић није одиграо ни минут такмичарског фудбала у претходних месец дана.

Звездин капитен ће бити на клупи, а његово место традиционално ће заузети Срђан Бабић. Тренер црвено-белих Владан Милојевић имао је великих кадровских проблема у последњој линији. На повреду Вујадина Савића накалемила се и прехлада Срђана Бабића. Због тога је високи Бањалучанин пропустио два претходна дуела у првенству. Милојевић ништа није желео да ризикује, па је на позицију штопера прекомандовао Филипа Стојковића.

Дакле, одбрана црвено-белих биће у идентичном саставу као у Напуљу. Тада Дегенек и Бабић нису били на потребном нивоу, тачније да би црвено-бели имали шансу да остваре повољан резултат потребно је да штопери одиграју перфектно. Као Савић и Дегенек против Ливерпула и Наполија у Београду.

Поред Савића Црвена звезда ће бити лишена помоћи Ненада Крстичића због три жута картона. Његово место требало би да заузме Бранко Јовичић који ће деловати у тандему са Душаном Јованчићем.

Места су загарантована Ел Фарду Бену и Марку Марину, док би позицију леву крила могао да заузме Вељко Симић. Посебно због тога што је проблем са повредом имао и Славољуб Срнић.

Милан Павков ће предводити напада, а шансу на клупи чекаће Ричмонд Боаћи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар