Јокић одличан, пораз Денвера! Пораз Богдана од Бојана!

Одлична партија Јокића у поразу Денвера од нејаке Атланте! Кошаркаши Денвер Нагетса доживели су и други узастопни пораз, јер су у ноћи између суботе и недеље поражени од Атланта Хокса 106:98.  Пораз Богдана од Бојана, Марјановић осам поена, Теодосић без минута.  Кошаркаши Сакраменто Кингса изгубили су од Индијана Пејсерса 107:97 у ноћи између суботе и недеље, а "стотку" у поразу од Мајамија нису прешли ни ЛА Клиперси. Тројка издала Србе: Јокић на Чемберленовом трагу, Богдановић изгубио дуел с Богдановићем, Дончићев тексашки масакр! На терену и Марјановић и Бјелица, не и Милош Теодосић. . .

Кошарка 09.12.2018 | 13:15
Јокић одличан, пораз Денвера! Пораз Богдана од Бојана!
Српски центар Никола Јокић био је најефикаснији у свом тиму са 24 поена, 11 скокова и седам асистенција (9/17 из игре).

Најближи му је у тиму Нагетса био Малик Бизли са 19, па Хуанчо Ернангомес са 17 поена. Атланта Хоксе је предводио крилни центар Џон Колинс са 30 поена, 12 скокова и пет асистенција, Бембри је додао 18, а Винс Картер 13 поена.

Нагетси су врло рано ушли у нападачки ритам у овом мечу и већ до половине прве деонице тројком Лајлса пробили двоцифрену разлику на 20:9. 

Након тројке Монте Мориса, а нешто затим и његове асистенције и поена Пламлија, Денвер је имао +15 и комфорну предност, а разлику је правила и одбрана којом су играчи Денвера терали противнике из Хокса да повремено "бацају цигле" на кош.

Атланта до краја прве четвртине успева да смањи на 35:25, а до полуврмена да је преполови, да би Треј Јанг полагањем донео и прву предност Хоксима после четири и по минута у трећој деоници. 

Хокси су се постепено одлепљивали захваљујући Јангу, па су до краја треће деонице имали девет, а током четврте четвртине и свих 16 поена предности, што је за Нагетсе било превише да стигну и изгубили су. 

Денвер је овим поразом остао и без првог места на Западу, на ком је сада Оклахома са 16 победа и осам пораза. Други су Вориорси са 18-9, а Нагетси имају 17-9. Атланта је претпоследња на слабијем Истоку са само шест победа и 20 пораза.



Пораз Богдана од Бојана, Марјановић осам поена, Теодосић без минута. Кошаркаши Сакраменто Кингса изгубили су од Индијана Пејсерса 107:97 у ноћи између суботе и недеље, а "стотку" у поразу од Мајамија нису прешли ни ЛА Клиперси.

Српских играча је било и на једном и на другом мечу са променљвим учинцима.

Богдан Богдановић није имао најбоље шутерско вече у игри Кингса (4/11) и имао је 11 поена и шест асистенција.

Немања Бјелица је Пејсерсима убацио шест поена уз 12 скокова, а најефикаснији су код "Краљева" били Бади Хилд са 20 и Диерон Фокс са 18 поена. Пејсерси су имали расположеног Тадеуса Јанга који је имао 20 поена, док је Бојан Богдановић убацио два мање. 

Кингси су током прве четвртине постепено успостављали контролу на паркету и градили предност која ће у једном тренутку током друге деонице постати и двоцифрена. 

Пејсерси их и пре полувремена стижу и кошем Тајрика Еванса престижу на 51:50, да би на полувреме отишли с предношћу једног поседа 54:52. Кингси су се током треће деонице држали у игри, у четвртој су пали што је Индијана знала да искористи и победи. 

Тим Бјелице и Богдановића сада је са 13-12 на деветом месту Запада, а Индијана је са 16-10 четврта на Истоку.

У поразу Клиперса Милоша Теодосића није било на терену, али је играо Бобан Марјановић. Он је за 13 минута убацио осам поена и имао четири скока и једну украдену лопту, док је Тобајас Херис већ по обичају ове сезоне био најбољи у дресу тима из ЛА. 

Херис је дао 20 поена али уз лош шут из игре. Двејн Вејд је предводио Мајами са 25 поена (8/21), а Џастис Винслоу је имао 21. 

Мајами је током читавог меча , изузев на самом почетку водио, Клиперси су у трећој четвртини имали налет после ког су изједначили на 76:76, после тројке Мајка Скота су који минут касније и повели, али је четврта четвртина била потоп. 

Мајами је ту направио велику серију којој Лос Анђелес није могао да парира и то је одлучило победника. Клиперси су сада четврти у западној конференцији са 16 победа и девет пораза, а Мајами је девети на Истоку са 11-14.

Лоше вече за српске кошаркаше у НБА лиги, мада је Никола Јокић већ по навици кокетирао са трипл-дабл учинком, пошто је у дуелу са Атлантом убацио 24 поена и имао 11 скокова и седам асистенција, али је његов Денвер свеједно изгубио од Хокса са 98:106. Ништа боље среће ни остали српски представници у најквалитетнијом кошаркашкој лиги света. Богдан Богдановић и Немања Бјелица су са Сакраментом поражени у Индијани (97:107), док су Бобан Марјановић и његови Клиперси морали да се поклоне пред Двејном Вејдом и Мајамијем – 98:121.

Али кренимо редом. Уз почетну констатацију да је ноћас тројка издала Србе, иако нас је током историје тако добро служила. Ноћас међутим само један Богдановићев погодак из пет покушаја, толико су заједно имали и Бјелица и Јокић, али узалуд.

Јокић је додуше ситуацију донекле извадио свестраним издањем, али његов Денвер просто није знао шта ће са Џоном Колинсом, Атлантиним високим крилом, које је Нагитсима стрпало 30 поена уз 12 скокова и пет асистенција. Припомогли су и Деандре Бембри (18) и прекаљени Винс Картер (13 за 16 минута), који и у 42. години може многима да дели лекције. Да све буде горе по Денвер, стигла је и информација да се Гери Харис због повреде кука до краја календарске године неће враћати на терен.

Покушавајући да нађу неку светлу тачку у свему томе локални медији у Колораду копају по статистици и подсећају да је Јокић на добром путу да постане тек други кошаркаш висок бар седам стопа илити 213 центиметара који би могао да једну НБА сезону заврши са просеком од седам асистенција по мечу. Јокић је тренутно на просеку од 7,7 асистенција по мечу. Осми је у лиги, испред рецимо играча какви су Леброн Џејмс, Мајк Конли или Кајри Ирвинг. Наравно, први “дугајлија“ коме је успело да целе сезоне држи ниво на изнад седам асистенција био је легендарни Вилт Чемберлен пре пола века.



Расположен за пас игру био је и Богдановић, али ни он не може да буде сасвим задовољан, пошто је презимењак из Индијане Бојан Богдановић однео победу у вечерашњем “породичном“ окршају. Хрватски интернационалац је убацио 18 поена, наш Богдан је стао на 11, пошто га шут није служио. Из игре је шутирао скромних 4/11, па је морао да допринос екипи пружи на други начин. И успео је, имао је три асистенције, неке заиста атрактивне, три украдене лопте и шест скокова, али Сакраменту није вредело.

Богдановић је иначе на терену провео 33 минута, Бјелица тек нешто мање (27), али ни он није имао своје вече, мада је под обручима обавио велики задатак и поред шест поена (шут за три 0/3) уписао и 12 скокова.



На крају, на терену је био и Бобан Марјановић, који је за 13 минута стигао да постигне седам поена и ухвати четири лопте, али Клиперси једноставно нису могли ни очима да ухвате Двејна Вејда. Магични бек Мајамија је радио шта је хтео, убацио 25 поена и имао по шест скокова и асистенција и Хит је као гост савладао Клиперсе са 121:98. Милош Теодосић ни вечерас није играо.

За крај да поменемо и да је Јусуф Нуркић у статистички листић дописао 22 поена и 11 скокова у победи Портланда над Минесотом од 113:105, да је Марио Хезоња дао 12 кошева за Никсе у поразу од Бруклина од 104:112, али ако ћемо већ о “југовићима“ морамо да признамо да је Лука Дончич једноставно димензија за себе. Нису то више само бројке, то је начин на који он погађа, то је пре свега тајминг када словеначки репрезентативац преузима одговорност.

У тексашком дербију са Хјустоном, Лука Дончић је у последњој четвртини узео лопту у руке, постигао 11 узастопних поена, завршно са тројком преко Клинта Капеле која је Мавсе одвела на 105:102 неких 57 секунди пре краја меча. Толико га дриблингом навукао Дончић да су Капели оба стопала већ била на линији пенала кад је схватио да би морао да се врати и покуша да блокира шут за три поена,

Ваљало би да поменемо да је Дончић меч отворио са само једним поготком из девет покушаја за прва 24 минута игре. Али прави шампиони се не предају тако лако, а Дончић је у Европи добро изучио како се освајају трофеји.

“Посебан је. Не плаши се. Не виђа се такав играч сваки дан“, хвали и тренер Рик Карлајл.



НБА, резултати:

Далас – Хјустон 107:104
/Дончић 21, 7ск, Метјуз 21, Џордан 12, 20ск – Харден 35, 8ас, Пол 23/

Индијана – Сакраменто 107:97
/Јанг 20, Бојан Богдановић 18 – Хилд 20, Богдан Богдановић 11, Бјелица 6/

Атланта – Денвер 106:98
/Колинс 30 , 12 ск – Јокић 24, 11ск, 7ас/

Кливленд – Вашингтон 116:101
/Секстон 29, Томпсон 23, 19ск – Бил 27

Њујорк – Бруклин 104:112
/Кантер 23, 14ск, Мудиај 13, Хезоња 12 – Динвиди 25, Холис-Џеферсон 23/

Чикаго – Бостон 77:133
/Харисон 20 – Браун 23, Тајс 22, 10ск/

Мемфис – ЛА Лејкерс 88:111
/Селден 17 – Леброн Џејмс 20, 8ск, 9ас, Кузма 20, 9ск/

Портланд – Минесота 113:105
/Лилард 28, 8ск, 6ас, Нуркић 22, 11ск – Вигинс 20, Ентони Таунс 19, 10ск/

ЛА Клиперс – Мајами 98:121
/Тобијас Харис 20, Марјановић 7 – Вејд 25, 6ск, 6ас, Винслоу 21/



Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар