РУС: Деспотовић погодио након четири мјесеца, Локоси окренули!

Оренбург није издржао против шампиона – 2:1.  Спартак искористио два пенала у Махачкали! И лака победа тима из Москве - 0:3. Чак је домаћин добио и црвени картон.

Фудбал 09.12.2018 | 09:00
РУС: Деспотовић погодио након четири мјесеца, Локоси окренули!
Коначно је прорадио Ђорђе Деспотовић. Некадашњи нападач Спартака и Црвене звезде постигао је први гол за Оренбург, али тај погодак није донео руском премијерлигашу бодове против шампиона, Локомотиве из Москве. А могао је. Дуго је Оренбург водио, имао шансу да докусури великог ривала. На крају Локоси су напплатили квалитет више, окренули резултат и стигли до тријумфа – 2:1

Последњи гол снажни српски нападач постигао је још у јулу и то у дресу Астане. Ове сезоне није био стандардан у редовима Оренбурга, одиграо је осам утакмица, али је девета била плодоносна.

Играо се осми минут сусрета у Москви, Оренбург је организовао леп напад. На крају је Сутормин само ћушнуо лопту, а Деспотовић је био бржи и спретнији од Кверквелије и Ховедаса и ћушнуо лопту у мрежу.

Одолевао је Оренбург. И не само да је одолевео, него је имао шансу да у 55. минуту стигне до још једног гола. И опет је у центру пажње био - Ђорђе Деспотовић. Овог пута срспки нападач је изгубио дуел један на један са голманом Локомотиве Гиљармеом.

Дуго је све мирисало на изненађење у Москви. Међутим, како је време пролазило Локомотива је појачавала притисак. Казна за промашен зицер фудбалере Оренбурга стигла је до 77. минуте. Погодио је Џеферсон Фарфан. Само неколико минута касније погодио је и Фернандеш.

Спартак искористио два пенала у Махачкали! И лака победа тима из Москве - 0:3. Чак је домаћин добио и црвени картон.

Када имате два пенала на једној утакмици онда је врло извесно да ћете победити. Управо такав случај имао је Спартак из Москве на гостовању Анжију у Махачкали. Московљани су рутински одрадили посао и славили с 3:0 (1:0).

На целу муку судија Безбородов дао је и црвени картон домаћим играчима јер је Гиголајев искључен у 53. минуту због игре руком. Тек тада је било јасно да ће гости до сва три бода.

Први гол постигао је Зе Луис у надокнади првог полувремена, тако да је то сигурно био прави шок за домаће играче и навијаче.

Само што је почело и друго полувреме Луиз Адријано је погодио у 55. минуту такође с беле тачке, Анжи је остао с играчем мање и то је значило да је меч решен. На крају је Спартак у 84. минуту победу учинио само убедљивијом пре Зе Луиса.

Ово је трећа везана победа Спартака из Москве у руској Премијер лиги. Тим с Аткритије Арене сада има 28 бодова на конту, док је Анжи у зони испадања и чека га жестока борба јер има само 15 освојених бодова.

Премијер лига Русије, 17. коло:

Субота

Крила Совјетов – Ростов 1:0 (1:0)
/Антон 11пен/

ЦСКА – Јенисе2:1 (2:0)
/Шеников 4, Влашић 15 – Комолов 54/

Локомотива - Оренбург 2:1 (0:1)
/Фарфан 77, Фернандеш 81 - Деспотовић 8/

Анжи - Спартак 0:3 (0:1)
/Зе Луис 45+1пен, 84, Луис Адријано 55пен/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар