РУС: ЦСКА поранио на одмор, али побиједио!

Јенисеј са пенала опалио обе штангле! На крају 2:1 за Армејце.

Фудбал 08.12.2018 | 16:00
РУС: ЦСКА поранио на одмор, али побиједио!
Последње коло зимске полусезоне у Румуније. Већ је добрано захладнело и сви су расположени на одмор. Па су чак и у армијском клубу који би требало да буде синоним за дисциплину пре времена глава отишли на пешчане плаже. Могао је Јенисеј да искористи то одсусво пажње у ЦСКА, али је срећа била савезник Московљана, па су Армејци на паузу отишли са победом од 2:1 у 17. колу првенства.

Није да је незаслужено, штавише, да је ЦСКА био мало озбиљнији вероватно би добио и са већом разликом, пошто се на почетку утакмице јасно видела разлика у квалитету. Георги Шеников, па ове јесени сјајни Никола Влашић, успели су да за свега 15 минута домаћима донесу два гола предности и чинило се да ће наставак меча бити пука формалност.

И била би да су Армејци мислили о терену, а не о егзотичним путовањима тиме дозволивши убедљиво најгорем тиму Русије да опасно запрети почетком другог полувремена. У 54. минуту мајсторска и асистенција Александра Зотова за Павела Комолова 1:2.

А већ у 62. минуту идеална ситуација за изједначење. Кирил Набабкин је био неопрезан и срушио Артура Саркисова и то је био пенал. Извођач Валери Кичин. Међу навијачима ЦСКА одушевљење. Добро је шутирао Кичин, али прво унутрашњи део леве стативе - у Русији је зову штангла - па се лопта по гол линије прошетала и до десне и тек онда одбила у поље. Морао је то да буде гол... Али није, па је Јенисеј остао на коти од свега 10 бодова освојених у ових 17 кола, док се ЦСКА примакао водећем тандему са надом да ће и Зенит и Краснодар бити нешто опуштенији на концу полусезоне.



Премијер лига Русије, 17. коло:

Субота

Крила Совјетов – Ростов 1:0 (1:0)
/Антон 11пен/

ЦСКА – Јенисе2:1 (2:0)
/Шеников 4, Влашић 15 – Комолов 54/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар