Калифорнијски репер води са осам Греми номинација

Репер Кендрик Ламар је добио осам номинација за америчке музичке Греми награде, и води по номинацијама испред другог репера Канађанина Дрејка који је добио седам.

Забава 08.12.2018 | 12:59
Калифорнијски репер води са осам Греми номинација
Ово је нови тријумф за амерички реп који ипак тешко долази до највећег признања, албум године, који је последњи пут додељен неком реп албуму пре 14 година.

Кендрик Ламар већ има освојених 12 Гремија, од којих пет за свој албум "ДАМН" на последњој додели.

Овог пута албум који прати филм "Блацк Пантхер" донео је Кендрику Ламару, чије право име је Кендрик Дакворт, највећи број нових номинација. Тридсесетједногодишњи амерички уметник продуцент је албума, допринео је у писању свих нумера и више њих је интерпретирао.

Из овогодишњих номинација су изостављени Бијонси и Џеј-Зија чији албум "Еверyтхинг ис Лове" је поздравила критика али који није номинован ни у једној категорији.

Међу другим великим именима која фале су певачице Тејлор Свифт и Аријана Гранде, којих нема у водећим категоријама.

Истовремено списак номинација сведочи о много више жена, чији мали број је било критиковано у ранијим издањима Греми награда.

Пет од осам номинованих у категорији албума године су жене- Карди Би, Кејси Масгрејвс, Џенел Моне, Хер и Бренди Карлајл такође су номиноване у тој категорији уз Кендрика Ламара, Дрејка и Поуст Малоуна.

Шест од осам номинованих за најбољег младог уметника су жене, што се такође сматра једном од четири главне Греми награде Греми.

Академија за дискографску уметност, која представља професионалце у музици у САД која је критикована приликом прошлогодишње доделе од тада је спровела низ реформи да би фафоризовала диверзитет у свом чланству и на додели Греми награда.

Церемонија уручивања Греми награда биће одржана 10. фебруара у Лос Анђелесу.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар