Звезда опрезна: Задар је све мечеве добио у гостима!

Црвено-бели пред домаћом публиком дочекује хрватски тим у 10. колу АБА лиге. Томић има проблем са саставом због повреда

Кошарка 08.12.2018 | 21:15
Звезда опрезна: Задар је све мечеве добио у гостима!
Црвена звезда после двонедељне паузе у АБА лиги враћа се на паркет и то пред својим навијачима на дуелу са Задром.

Црвено-бели ће у 10. колу регионалног такмичења угостити Далматинце у недељу од 19 часова, уз директан пренос на Арени спорт 1.

Тренер Црвена звезде Милан Томић каже да његов тим максимално сконцетрисано мора да уђе у тај дуел.

"Враћамо се после скоро месец дана у нашу дворану, први противник је екипа Задра, тим који је опасан на гостујућим паркетима. Све утакмице у досадашњем делу сезоне добили су као гости - против Партизана, Крке и Цибоне. Задар има свој стил, игра брзу кошарку са доста транзиције и трчања. Има своје амбиције, променили су и довели двојицу нових играча Дашића и нешто раније Вона, што говори да мењају у ходу, траже решења и да њихова амбиција није само пуко таворење у овој лиги", навео је Томић.

Звезда има проблем са повредама.

"Морамо да одиграмо добру утакмицу, максимално озбиљно, без падова и константно свих 40 минута. Имамо мањих проблема са повредама, под знаком питања са овај меч су Немања Ненадић и Филип Човић, и о њиховом наступу одлучићемо пред утакмицу".

И Огњен Добрић напомиње да је важно да црвено-бели морају да буду концентрисани од почетка до краја меча, јер би им много значила победа пред важан дуел са Брешом у Еврокупу.

"Морамо максимално од самог старта, како често и говоримо у најавама утакмица, и не смемо да дозволимо падове концентрације који су нас коштали губитка ритма у неким мечевима", рекао је Добрић и позвао навијаче да их подрже против Задрана.

„Позивам публику да дође у што већем броју, јер није нас било неко време у улози домаћина: Подршка нам значи и значиће много у наредним утакмицама", навео је Добрић.

Црвена звезда једини је непоражени тим АБА лиге ове сезоне са максималних девет победа, док Задар има скор 3-6.

ПАРОВИ 10. КОЛА:

петак:

Цедевита - Олимпија 95:82

субота:

Игокеа - Партизан 17.00
ФМП - Морнар 21.00

недеља:

Звезда - Задар 19.00

понедељак:

Крка - Цибона 18.00
Будућност - Мега 21.00

ТАБЕЛА: Звезда 9-0, Будућност 7-2, Мега 7-2, Цедевита 6-4, Партизан 4-5, ФМП 4-5, Игокеа 4-5, Задар 3-6, Цибона 3-6, Крка 3-6, Олимпија 3-7, Морнар 2-7.
 
Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар