ПСЖ у страху, Нејмар или Мбапе иду на љето?!

Аларм звони у Мадриду и Манчестеру! Већа је шанса да Бразилац остане, а Француз оде.

Фудбал 13.12.2018 | 22:30
ПСЖ у страху, Нејмар или Мбапе иду на љето?!
Незамисливо до пре неколико недеља, али цурење докумената у скандалу Фоотбалл Леакс све је променило. Уефа трпи велики притисак старе европске аристократије, а у Паризу су свесни да упркос толиком новцу нису ни изблиза утицајни као рецимо Реал, Бајерн или Јувентус. И као да све више брину да би Уефа заиста могла да их казни због кршења финансијског фер плеја. Отуд данас на насловној страни угледног Екипа вест да би Пари Сен Жермен у страху од жестоких санкција могао да попусти и следећег лета ипак прода или Нејмара или Килијана Мбапеа!

Далеко од тога да су већ решили да то ураде, најрадије би обојицу задржали и није баш да би превише трпео кућни буџет пребогатих шеика са Катара. У Европи ипак владају нека друга правила, а Уефа изгледа решена да истера неке ствари на чистац. Стари клубови инсистирају на казнама за ПСЖ и Манчестер Сити. Не допада им се та нова конкуренција.

Није тешко лоцирати тачан тренутак када је стрепња прерасла у мржњу. Кад су прошлог лета Парижани искеширали 402.000.000 евра за Нејмара и Мбапеа историјским велесилама је прекипело. И џаба сви покушаји Светаца да се оперу продајама играча попут Хавијера Пастореа, Лукаса Моуре или Гонсала Гуедеша. Сви знамо где лежи права снага Светаца. И ту великани желе да ударе. ПСЖ је сатеран у ћошак и према Екиповим информацијама у Дохи – јер ту се одлучује о судбини Светаца, не у Паризу – све се гласније прича о могућности да се Нејмар или Мбапе продају. До пре неколико недеља то није смело ни да се изговори.

А ако заиста буду и морали да продају једног од двојице асова ПСЖ ће покушати да задржи Нејмара, док ће Мбапе бити жртвован. Два су основна разлога. Први је тај што је Нејмар глобално ипак већа звезда од Мбапеа. Читај: доноси више пара. Посебно у Азији, а то је једно од приоритетних тржишта за Насера Ал Келаифија, првог оперативца на Парку принчева.

Даље, врло је вероватно да би на 20-годишњем Мбапеу ПСЖ могао да извуче и више новца. Процењује се најмање 250.000.000 евра. Нејмару је већ 26 лета и тешко да је сада мног скупљи од оних 222.000.000 евра колико је ПСЖ платио Барселони.

Наравно, са таквим ценама значајно се сужава круг кандидата који би смели и да питају за ове двојицу. Екип сматра да ту чак и нема превелике дилеме. Мбапеа би вероватно могао да узме само Реал, посебно због тога што је Краљевском клубу после одласка Кристијана Роналдапотребно мало више спектакла у Мадриду. Истина, Флорентино Перез и Ал-Келаифи већ месецима нису у добрим односима, делом баш због тога што Реал упиње Уефу да овог пута не прогледа кроз прсте Пари Сен Жермену.

И Нејмар се наравно доводио у везу са Реалом, али се Екип позива на гласине из Енглеске и сматра да би ту Манчестер јунајтед могао да буде главни купац. Људи као да помало заборављају да је Јунајтед уз Реал и даље најбогатији клуб Европе. Или барем сме да троши највише новца, пошто највише и зарађује. Приде, годинама им већ измичу резултати на Олд Трафорду, а и сам Нејмар је баш пре неки дан рекао да ће пре или касније сигурно заиграти у Премијер лиги. Менаџер Пини Захави је од раније у добрим односима са Јунајтедовом управом.

Основна идеја је и даље да се обојица задрже на Парку принчева, али ако Уефа иоле притегне ПСЖ будите уверени да ће Реал, Јунајтед, а вероватно и још понеко намирисати слабост. И неће имати милости према Пари Сен Жермену.

Наравно, све би то могло да се промени до лета. Ако би се освојила Лига шампиона. Идеја водиља арапских власника Пари Сен Жермена. Они су иначе већ демантовали Екип, али не би било ни први пут да су то урадили, а потом поступили баш онако како је овај лист и написао.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар