ФК Борац пола милиона марака

У Бањалуци је вечерас одржано Црвено-плаво вече фудбалског клуба Борац на којем је присуствовале бројне званице, међу којима су били предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза.

Република Српска 07.12.2018 | 18:21
ФК Борац пола милиона марака
Додик је поручио да је Борац неодвојив од Бањалуке, од Крајине и од Републике Српске.

– Зато је важно да смо вечерас овдје. Мислим да вечерас почињемо једну нову путању овог клуба и да ћемо успјети да га већ у наредних годину дана поставимо у орбиту као један од најбољих клубова у Босни и Херцеговини. Имамо намјеру да његови такмичарски резултати обезбиједе наступ на међународној сцени. Из тог разлога сам овдје и ја и сви ми из институција власти, да подржимо напоре људи из клуба, да позовемо на окупљање око Борца и да Борцу покушамо помоћи у обезбјеђивању потребне логистике. Најважније је да се ријеши питање финасија. Договорили смо се са мандатаром и предсједницом да Борцу дамо 500.000 КМ – казао је Додик.

Присутнима се обратила у Жељка Цвијановић.

– Драги пријатељи Борца који сте заједно са нама окупљени око заједничког циља. Здовољна сам сам што сам као бивши предсјеник владе заједно са свим осталим представницима власти успјевали да ријешимо све проблем. Желимо да сви радимо и у будућности на афирмацији Борца – казала је Цвијановићева. 

Предсједник Борца Вицо Зељковић поручио је да је садашња управа ријешила доста проблема.

– Послије љета и свих проблема који су се кретали од стечаја па до самог гашења клуба направили смо један добар пут и могу да кажем да имамо шансу да радимо ствари које требају да се раде у фудбалу и које требају да се раде у будућности. Већину проблема из прошлости које су кочиле Борац у послкендјих 20 година. Те проблем смо ријешили и омогућили да вратимо Борац тамо гдје сви желимо. Састав који је пристутан показује колику подршку Борац има у Републици Српској и ван ње. Као што је у уводу речено, Град Бањалука ће са новим пословима стати иза ФК Борац. Први циљ нам је титула у РС и пласман у Премијер лиги БиХ, а након тога постављаћемо нове циљеве. Вјерујемо да ће овај циљ бити остварен – казао је он.

Присутан је био и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

– Подршка ће се кретати у три працвца, кроз суфинасирање спортских клубова Борац ће бити број 1, од септембра град је почео пројекат Спорт у школе. У вријеме када је спорт у Бањалуци био најуспјешнији, школски спорт је био на високом нивоу. Да бисмо имали развијен спорт, укључујући и фудбал, потребно је да регрутујемо младе спортисте већ у основној школи. Ми смо пројекат покренули, а сада је на на клубу да дјецу усмјере и у фудбалски клуб Борац.Треће, са предсједником клуба, Град иде у градњу још једног помоћног стадиона, нема сумње да ћемо успјети то да изнесемо, а надам се да ћемо имати партнере и за завршни дио за постављање вјештачке траве – текао је Радојичић.

(Српскаинфо)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

АРКАН

07.12.2018 17:43

ПРЕДСЈЕДНИК БОРЦА СИН СПАСОЈА ЗЕЉКОВИЋА ТЕТАК МИЛОРАД ДОДИК ЗАТО ЈЕ И ДАО ТОЛИКИ НОВАЦ. ЛОПОВЛУК СА КОЉЕНА НА КОЉЕНО СПАСОЈЕ БИО СТАВИ ПРСТ НА ЧЕЛО ФУКАРО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Аркан

07.12.2018 18:37

Мислим да гријесите, предсједавајуци Предсједниства БиХ је Вици ујак, а не тетак. Вицина мајка је родјена сестра предсједавајуцег Предсједниства БиХ.

Name

Ре

07.12.2018 18:44

Гдје су играли Кокеза и Вицо? Ми Срби смо постали спрдња...мафијашки кланови управљају, фуј!

Name

АБ

08.12.2018 12:55

Лоповлук у комбинацији са непотизмом. Нема шта нема!

Name

Подградцанин

07.12.2018 17:44

Ста реци.Треба покусати вратити изгубљене гласове. Док Снсд није пољуљан у Б.Луци нико се Борца није сјетио. Мислим да су Бањалуцани схватили да је Б Лука веца од Александровца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Подгорицанин

07.12.2018 18:11

друзе, они су се окупили да смусле како да земљисте на коме је стадион приватизују и саграде зграде. Унистили су комплетан спорт у БЛ и сад ја треба да повјерујем да им је стало до Борца?

Name

Власта

07.12.2018 18:53

А моја опстина у којој зивим,(инаце спада у пет најразвијенијих опстина у Р.С.-у) издваја 50.000 марака (словима педесетхиљадамарака) за подрску комплетној привреди на територији опстине...

Name

Гробари

07.12.2018 18:25

Слависа кокеза Игор додик власници ПРОИНТЕРА. Све повезано увезано, вечера у Агапеуу.Па још само нисте трафике отворили да су ваше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

08.12.2018 04:49

Трафике су Станковићеве - Минутица!

Name

Миле

07.12.2018 18:42

Одговор Аркану ако је моја сестра родила Зељковица мајкуму бозију ваљдасам му ја ујак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

07.12.2018 19:05

Битно је млатнути коментар и да је против Додика а истину овдје нико и не тражи. Што већа лаж то је бољи пролаз

Name

Бее

07.12.2018 21:08

Сад је вазније да ли је тетак или ујак од сустине прице?! И добро је нама какви смо...

Name

Игор

07.12.2018 20:21

Страсно . Код нас цим се заврсе једни иде припрема за друге изборе . Лосе се просло у Бањалуци сад це се сваста радити да се поправи стање . Козметика .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

08.12.2018 07:37

РС је БЛ, а БЛ је РС, кога брига за Костајницу, Лопаре и Невесиње. Тим лузерима се сваке године приређује црвено плава вече, гдје им се скупља новац, што је чисто сипање у буре без дна. Па ако у далеко мањим срединама клубови функционишу без таквих гала вечера, у чему је проблем када је у питању "понос" РС. У неспособности и лоповлуку наравно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп јовица

08.12.2018 09:37

Бас занимљиво,они сто су унистили бањалуцки спорт сада *помазу* ФК БОРАЦ!?

ОДГОВОРИТЕ