Златан и Пато на чекању!

Милан загризао за нападаче Ливерпула и тандем Бразилаца! Неколико опција за напад Росонера. . .

Фудбал 09.12.2018 | 23:30
Златан и Пато на чекању!
Трансфер Златана Ибрахимовића је на “стендбају”, све је даља и опција да се врати Алешандре Пато, тако да Милан размишља о другим нападачима за јануар. Росонерима је неопходно појачање у нападу поредИгуаина и Кутроена, а Ибра је дуго времена био прва опција.

Ипак, Швеђанин још није постигао споразум са Лос Анђелес Галаксијем о превремном раскиду уговора или дозволи да оде на шестомесечну позајмицу у Милан. Американци траже паре за то, Милану не пада на памет да се плаћа за долазак Швеђанина, а Ибра се већ одрекао довољно новца да би на крају финансирао и трансфер на Сан Сиро. Он гори од жеље да се врати у Милан, али тренутно нема дговора са Американцима. Милан му је понудио шестомесечни уговор вредан 2.600.000 евра, Златан је то прихватио, али није добио зелено светло од Американаца. Неко ће морати да пристане на финансијску жртву да би се прича реализовала.

Миланов директор Леонардо је дао Ибрахимовићу још неко време да сачека расплет ситуације, али у међувремену гледа замене. Једна од њих је Алешандре Пато, али и његов повратак је све даљи јер има уговор са Кинезима који не желе да га се одрекну и траже обештећење. Милан ни у овом случају не жели да плаћа за трансфер.

И тако су нека друга имена изашла у први план. Леонардо је бацио поглед ка Ливерпулу и Бразилу. Миланов директор би радо ушао у преговоре са Јиргеном Клопом око довођења неког од Ливерпулових нападача који су резерве. Реч је о Данијелу Стариџу и Дивоку Оригију. Енглез и добија неку минутажу, док је Белгијанац ретко и на клупи. Обојица би да играју и могуће је да их Ливерпул пошаље негде на позајмицу. Ту своју шансу види Леонардо.

Али, постоји и решење у Бразилу. Леонардо је познат као сјхан позанавалац фудбалског тржишта у домовину, одакле је доводио каку, Пата и Тијага Силву. Сада је исто урадио и са везистом Пакетом који ће бити највеће појачање Милана у јануару, али ту није крај. Леонардо је заинтересован и за Флуминенсеовог нападачаПедра Гиљермеа на којег су око бацили Реал Мадрид и још неки клубови. Такође, Леонардо прати и развој ситуације са Евертоном из Гремија који је више крилни него централни нападач, али би можда могао да се уклопи у Гатузов стиле игре. Као последња опција за појачање у нападу се помиње Винсент Јансен, Холанђанин који је резерва у Тотенхему. 

Долазак Фабрегаса је и даље актуелан. Челси тражи 10.000.000 евра за Шпанца којем на лето истиче уговор, Милан није среман а палти толико јер зна да ће играч инсистирати на трансферу. Уговор је већ спреман: 12.500.000 евра Шпанцу за две и по године. Фабрегас је пристао на то и чека се само да Челси упали зелено светло.

Нападач, Фабрегас и довођење штопера су Леонардов план до краја јануара. За ову трећу позицију се помињало много кандидата. Као фаворити се истичу Меди Бенатија који је незадовољан у Јувентусу и ГериКејхил који не игра у Челсију, а уговор му исиче на крају сзеоне.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар