Пеле сад и против Нејмара!

Богови му дали све, а он компликује! Тешко га је бранити! „Ипак, комплетнији је играч од Килијана Мбапеа“, сматра троструки првак света са Бразилом.

Фудбал 09.12.2018 | 18:00
Пеле сад и против Нејмара!
Добар играч. Још не врхунски, јер не доминира као што чине или су деценију радили Кристијано Роналдо и Лионел Меси. На велику жалост нејговог Бразила, нема ни велики трофеј са репрезентацијом којим би оправдао статус у очима навијача. Још кад се на то надовежу симулирања по којима постаје све познатији него по играма и головима постаје јасно звог чега је Нејмар, примера ради, завршио тек на 12. месту у избору за Златну лопту.

То што је најскпљи не значи да је и најбољи на свету, јер да би стао у исту раван са Португалцем и Аргентинцем мора да из главе избаци потребу за фолирањем, на шта му је пре десетак дана указао ЏејмиКарагер, а са оценом бившег штопера енглеске репрезентације сагласан је и један од најбољих фудбалера планете свих времена – Пеле.

„Тешко је бранити Нејмара за све што ради, а нема везе са фудбалом. Разговарали смо и подсетио сам га на његове могућности. Био сам са њим заједно у Европи двапут. Рекао сам му: „Богови фудбала су ти били наклоњени и обдарили те фудбалским вештинама. А оно што ти радиш компликује тај дар са небеса“, приметио је Едсон Арантес до Насцименто, познатији као Пеле, само дан пошто је оценио и да Лионел Месине може да се пореди са њим, јер, како је навео, игра само једном ногом.

Пеле је трипут освајао Мундијал, Нејмар је учествовао на два и није добацио ни до финала, што је повод за полемику.

„Био је несрећан због тога што са Бразилом није освојио Мундијал у Русији и што је означен главним кривцем за елиминацију у четвртфиналу“.

На крају, која реч о Килијану Мпабеу, званично најбољем младом фудбалеру планете.

„Људи пореде Мбапеа са мном. И да, има неких сличности, зар не? Дечко већ има 19 година, освојио је Мундијал, али мислим да је Нејмар комплетнији играч од њега, иако на територији Европе сви више причају од Килијану“, завршио је Пеле.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар