Мекинро: Серена није требало да буде кажњена!

Бивши број један светског тениса, Џон Мекинро, сматра да је судија Карлос Рамос направио грешку у женском финалу УС Опена.

Тенис 09.12.2018 | 21:30
Мекинро: Серена није требало да буде кажњена!
Рамос је тада казнио Серену Вилијамс због коучинга одузимањем гема. Биле су то непријатне сцене у којем су актери били познати судија и Вилијамсова, која није могла да се помири са одлуком.

Мекинро, који је тренутно један од учесника годишњег турнира ветерана у Лондону, сматра да је све то могло да се избегне и да су криви и судија и играчица.

"Серена нама за шта да се извињава. Није јој први пут било да пролази кроз све то. Мислим да је све то потиснула и да се мирно припрема за повратак у Аустралију. Покушаће тамо да изједначи рекорд Маргарет Корт од 24 Гренд слем титуле. Сама та чињеница чиниће овај турнир занимљивијим", рекао је Мекинро.

Вилијамсова је у том финалу УС Опена изгубила од Наоми Осаке. Њен тренер Патрик Муратоглу јој је наводно давао савете са трибина, судија Рамос је то приметио, прво је упозорио, па казнио. Она га је оптужила да је "лажов", поломила је рекет. На крају је и плакала.

"Није била у праву, али није ни Рамос што се мене тиче. Сви знамо да тренери дају савете играчицама стално, зар не? И онда судија одједном реши да је казни и то у финалу УС Опена. Ма стварно? Била је изнервирана, одузет јој је поен, поломила је рекет. Мислим да је све то лоше било исконтролисано. Није да сам без искуства у свему томе", рекао је Мекинро.

Он је такође истакао да му је жао што на турниру ветерана не играју велики ривали Андре Агаси и Пит Сампрас, али је додао да се нада да ће једног дана, када се повуку, Рафаел Надал, Роџер Федерер и Новак Ђоковић играти на оваквим турнирима.

Оно што Мекинроу још смета је тихи рат између АТП и ИТФ око неколико такмичења.

"Професионалац сам био пуних 40 година и ретко кад сам видео те две стране да сарађују. Пример где су заједнички могли да ураде нешто добро су баш Дејвис куп и АТП куп, као и Лејвер куп, који је имао успеха у премијерна два издања. Снажно сам за то да АТП куп и Лејвер куп буду једно такмичење. Не можете имати оба, зар не?"

Он је позвао АТП и међународну тениску федерацију да пронађу најбоље решење за све.

"Пролазили смо кроз сличне ствари и раније, али снажно се противим плановима ИТФ за наредну годину. Је ли Дејвис куп морао да се мења? Нарадно да јесте, 40 година сам позивао на тако нешто, баш као и многи други играчи. И сада су се одлучили за нешто тако радикално. А онда АТП одлучи да има свој догађај. Било је разговора о свему. Верујем да покушавају да нађу заједнички језик. За добро овог спорта, морало би да буде некакве сарадње", закључио је Мекинро.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар