Новинари морају несметано радити

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак разговарао је данас у Милану са представником ОЕБС-а за слободу медија Харлемом Десиром о слободи медија у БиХ и стварању услова за слободан рад новинара.  

Босна и Херцеговина 07.12.2018 | 16:56
Новинари морају несметано радити
Из Министарства иностраних послова БиХ саопштено је да је током овог састанка, који је одржан на маргинама Министарског савјета ОЕБС-а, Десир изразио интересовање за случајеве новинара Владимира Ковачевића и Слободана Васковића, те поновио да је безбједност новинара један од предуслова за њихов слободан рад. 

Десир и Црнадак разговарали су и о финансијским проблемима са којима се суочавају јавни РТВ сервиси у БиХ, као и о проблему политичког утицаја на јавне емитере.

Црнадак је на позив предсједавајућег ОЕБС-а италијанског министра спољних послова и међународне сарадње Енца Моавера Миланезија учествовао на 25. састанку Министарског вијећа ОЕБС-а, који је данас и јуче одржан у Милану.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Серафим

07.12.2018 16:39

Сви као изражавају интересовање за случајеве новинара, а нико не предузима ништа да им помогне у заштити њихових права,од физичких и других напада којима су новинари зложени.У томе би требало да им помогну, прије свега домаће власти, али оне на том плану не чине ништа,Наши функционери су добро обезбиједили себе. а новинаре којима народ вјерује више него политичарима, препустили на милост и немилост којекаквих насилника и појединих неодговорних, безобразних и дрских политичара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

07.12.2018 17:17

Није ваљда да их они плацају, па "изразавају интересовање" за новинаре.

Name

Петар

07.12.2018 16:55

Треба и друге људе и професије заститити од лазљивих и купљених новинара. Свак треба да одговара и за изговорену ријец и за уцињено дјело.

ОДГОВОРИТЕ