"Суперкласико" се ближи, а Тевез је још љут!

Тевес: Реванш је морао на "Монументалу", Ривер сада нема притисак! Фудбалери Боке Јуниорс не желе више да причају о нередима у Купу либертадорес, већ само да се концентришу на реванш утакмицу финала са Ривер Плејтом.  "Оваква одлука није добра за Аргентинце и за наш фудбал", каже лидер Боке Јуниорс уочи једне од најишчекиванијих утакмица године.

Фудбал 07.12.2018 | 19:45
"Суперкласико" се ближи, а Тевез је још љут!
Они су у четвртак одрадили први тренинг на "Сантјаго Бернабеу", где ће у недељу од 20.30 играти реванш са Ривером.

Утакмица је премештена из Буенос Ајреса у Мадрид из безбедносних разлога.

"Важно је да будемо мирне главе и да се што пре концентришемо на оно што је пред нама, финале Купа либертадорес. Оно о чему морамо да причамо је та утакмица", рекао је нападач Боке Карлос Тевес.

У првој утакмици на стадиону "Бомбоњера", Бока и Ривер одиграли су 2:2. Реванш је требало да буде одигран на Монументалу 24. новембра, али је одложен пошто су навијачи Ривера напали клупски аутобус који је превозио играче Боке на стадион.

После неколико померања термина, Јужноамеричка фудбалска конфедерација (ЦОНМЕБОЛ) је из безбедносних разлога одлучила да се утакмица одигра у Мадриду.

"Све је то сада прошлост. Играћемо важну утакмицу, на великом стадиону и надамо се да ће бити велики спектакл", рекао је везни играч Боке Вилмар Бариос.

Неколико градова је желело да буде домаћин утакмице, али су се челници ЦОНМЕБОЛ одлучили за главни град Шпаније делом и због великог броја Аргентинаца који тамо живе. Очекује се да ће у град доћи десетине хиљада навијача из Буенос Ајреса.

"Важно је да овде имамо подршку. Знамо да у Аргентини није лако. Жао ми је навијача, али нису играчи криви. ЦОНМЕБОЛ је одлучио да се финале Купа либертадорес одигра овде и нису размишљали о навијачима и играчима. Ривер је имао много већи притисак да игра на свом терену, а сада је 50:50. На домаћем стадиону финале Копа Либертадорес неке ствари иду против вас. Искрено, мисли да је најправедније да се игра на Риверовом стадиону као што је планирано. Свака друга одлука није добра за Аргентинце и јужноамерички фудбал", рекао је Тевес.

Очекују се велике мере обезбедјења, а шпански медији пренели су да је водји навијача Боке забрањен улазак у земљу, након што је стигао у Мадрид, али је одмах послат у Аргентину.

"То је важан пример Аргентинцима. То је порука да можеш добро да обавиш ствари ако желиш. То је пример да можеш да забраниш долазак насилним навијачима ако то желиш", додао је Тевес.

Бока ће покушати да освоји седми трофеј Купа либертадорес, чиме би се на првом месту по успешности изједначила са Индепендијентеом. Последњи пут Бока је била победник Купа либертадорес 2007. године.

Ривер је троструки освајач тог такмичења, а последњи пут 2015. године. Два велика аргентинска ривала до сада нису играла у финалу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар