Леброн доводи Кармела у Лејкерсе?!

Кармело Ентони већ је напустио Хјустон Рокетсе и недељама се спекулише где би могао да настави каријеру.  "Лебронов штаб жели Кармела у Лејкерсима"! Поред дилеме око тога може ли овакав Ентони да помогне било ком тиму, постоји и она - да ли би "Кинга" требало стављати изнад франшизе каква је шампионска из Ел-Еја?

Кошарка 09.12.2018 | 20:30
Леброн доводи Кармела у Лејкерсе?!
Један од најбољих офанзивних играча свих времена другу сезоне заредом не може да пронађе прави ритам и многи су већ кренули да причају о томе како би за њега можда најбоље било да се пензионише.

Међутим, још један активни великан ове игре би могао да му оживи каријеру – Леброн Џејмс.

Најбољи играч Лос Анђелес Лејксерса наводно је био на састанку са председником Меџиком Џонсоном или генералним менаџером Робом Пелинком и тражио да доведу Мела међу "Језерџије".

Џејмс је овог лета стигао у град анђела и са собом повукао, између осталих и Џавала Мекгија и Ленса Стивенсона, али од почетка сматра да нема довољно јак тим који би конкурисао ривалима из Западне конференције.

Због тога су у оптицају раније били Кавај Ленард, Пол Џорџ, па и Кевин Дурент, али је сада избор пао на Ентонија, преноси "Тхе Атхлетиц".

Ово није први пут да "Краљ" тражи да се у екипу доведе Кармело, исто је учинио и пре неколико година док је био у Кливленд Кавалирсима, када је Фил Џексон покушавао да се у Њујорк Никсима отараси играча. Леброн је инсистирао на трејду, чак и по цену да у исти буде укључен Кевин Лав, али је 34-годишњи кошаркаш завршио у Оклахома Сити Тандерима.

Када су се Ентони и Рокетси растали, Џејмс је пружио подршку свом пријатељу преко "Твитера", али на питање да ли би одговарао Лејкерсима, био је поприлично резервисан.

"Немам идеју, да будем искрен. То није питање за мене. Тренутно имамо 15 места у ростеру, зар не? Немамо ниједно слободно место, али то није питање за мене", казао је Леброн.

Кармело Ентони један кроз 16 сезоне просечно бележи 24 поена, 6,5 скокова и три асистенција.

Укупно је постигао чак 25.551 поена, а од активних играча само су више постигли Леброн Џејмс (31.381) и Дирк Новицки (31.187).

"Леброн Џејмс волео би да доведе Кармела Ентонија у Лос Анђелес како би заиграо са њим за Лејкерсе, рекао је извор из лиге за Тхе Атхлетиц".

Овако гласи вест којом је овај све утицајнији спортски портал у САД уздрмао НБА јавност претходне ноћи, у којој су одигране три утакмице.

Ентони, 34-годишњи ветеран чија се каријера прилично непријатно суновратила пре неколико година, одстрањен је из такмичарске поставе Хјустон Рокетса са којима је летос потписао лигашки минималац од 2,4 милиона долара после само једне сезоне у Оклахома Сити Тандеру.

Некадашња НБА звезда и део чувене "генерације 2003" у којој су и Џејмс, Двејн Вејд, Дарко Миличић и Крис Бош, и даље је на платном списку Хјустона, међутим менаџмент тима из Тексаса наводно је заинтересован да га трејдује чак и за право избора у другом кругу драфта у некој од наредних сезона. Чак ни то није мотивисало генералне менаџере широм САД да га доведу, а Тхе Атхлетиц тврди да о томе размишља - цитирамо - "камп Леброна Џејмса".

"Кинг" Џејмс, који је летос напустио Кливленд, Охајо и Исток да би заиграо за другу најславнију НБА франшизу и једну од најпопуларнијих спортских организација у Америци, наводно није лично затражио од председника Лејкерса Меџика Џонсона да већ 15. децембра договори трејд са Рокетсима и уведе Ентонија у тренинг салу крај "Стејплс центра", али...

Тхе Атхлетиц наводи "да су Џејмс (34) и људи из његовог штаба уверени да Ентони може још да игра" и да "за њега има места међу онима који ће доприносити игри Лејкерса". Овај портал подсећа и да се млади тренер Лук Волтон суочава са честим повредама младих играча (Брендон Инграм је последњи пример) и да би због тога Лејкерси требало да укључе Ентонија у тренажни процес првог дана када његов трејд буде могућ, а то је 15. овог месеца.

Џејмс и Ентони одлични су пријатељи ван терена и више пута изјављивали су да се надају заједничком тиму у будућности.

Рокетси су после десет утакмица ове сезоне и очајног старта целог тима одлучили да искључе популарног Мела из такмичарског састава, у почетку екипа ренера Мајка Д'Антонија реаговала је позитивно и везала пет победа, али су се "ракете" потом поново "поквариле" и ушле у серију од шест пораза у последњих осам дуела.

Иако се, логично, одмах повела полемика око тога може ли некадашња машина за убацивање шутева са полудистанце да заиста помогне овим Лејкерсима, није мало оних којима је засметало нешто друго - стављање Џејмса изнад комплетне организације под именом Лос Анђелес Лејкерс и давање на значају ставовима које заступа "његов камп".

Шта би други урадили на месту Меџика Џонсона?

"Не заиста, не... Чак и да га Леброн заиста жели, не верујем да ће то бити пресудно. Меџик би требало да уђе у сукоб са њим око тога. Знам да бих ја урадио тако", цитирао је Тхе Атхлетиц изјаву једног од извршних функционера Лејкерсових ривала са Запада, чије име није наведено.

Лејкерси се са скором 14-9 после дуго времена налазе у конкуренцији за плеј-оф.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар