Покетино једина жеља Јунајтеда!

Манчестер јунајтед озбиљно разматра могуће опције у случају да ускоро уруче отказ Жозеу Мурињу.  Јунајтед сања Покетина, а то би могло да кошта и 45. 000. 000 евра! Уколико се Ђаволи не пласирају у Лигу шампиона, клуб неће морати да плати велику одштету Мурињу.

Фудбал 11.12.2018 | 22:00
Покетино једина жеља Јунајтеда!
Иако многи процењују да ће Португалац највероватније до лета водити клуб са "Олд Трафорда", није искључено да се то догоди и раније у случају да се лоши резултати наставе.

Како преносе острвски медији, велика жеља управе клуба је да Мурињов наследник буде садашњи менаџер Тотенхема, Маурисио Покетино.

Међутим, посао око довођења Аргентинца биће све само не једноставан.

Он их је већ одбио 2016. године, а познато је да је за његове услуге од раније заинтересован и Реал. Ипак, извршни директор Ед Вудворд и чланови управе клуба верују да имају начина да привуку Покетина, без обзира што се Мадрид чини далеко атрактивнијом опцијом.

Жеља Покетина је да Тотенхем води на новом стадиону. Он је прошлог лета потписао нови петогодишњи уговор вредан осам милиона фунти по сезони. Јасно је да би Јунајтед морао да понуди минимум 40 милиона фунти да га натера да промени одлуку.

Што се тиче Муриња, у случају да се екипа не пласира у Лигу шампиона, што је за сада веома реално да се догоди, активирала би се клаузула из уговора са Португалцем, тако да би клуб платио много мање обештећење у случају да управа одлучи да му у јуну уручи отказ.

Јунајтедове муке са Жозеом Мурињом достижу врхунац, као и тензије унутар свлачионице. Све већи број играча дигао је буну против Муриња, клупски челници се хватају за главу због тренутне позиције на табели и због тога поново размишљају о великим променама на клупи и саставу.

Мурињов посао одавно није сигуран и буквално виси о концу. Један корак напред, па назад два. Тако све чешће изгледа Манчестер јунајтед, а на врху посрнулог гиганта схватају да овако неће моћи још дуго.

Због тога би, јављају острвски медији, Јунајтед поново могао да окрене добро познати број телефона и још једном провери доступност Маурисија Покетина. Аргентинац годинама уназад ради врло добар посао са Тотенхемом и клуб из Северног Лондона поставио је у сам врх енглеског фудбала. Покетино, опет, није задовољан јер не успева да са Тотенхемом пробије лед и коначно се окити неким важнијим пехаром, што ће довести до једног од два сценарија. Покетино је недавно јавно признао да му је потребно освежавање састава, а познато је да клуб у последње две године није много трошио. Тачније, прошлог лета био је једини тим у Премијер лиги који није утрошио ни цент на појачања. Уколико му клуб буде обезбедио новац за трошкове, неће бити проблема. Али, ако пара не буде, шушка се да би Покетино на лето могао да преиспита своје одлуке и размисли чак и о одласку.

Јунајтед баш то чека. На све начине покушаће да се докопа Покетиновог потписа. Аргентинац је јако цењен у Јунајтедовим круговима зато што успева да прави врло добре резултате с разумним трошковима.Покетино је већ једном одбио Манчестер јунајтед. Било је то по одласку Дејвида Мојеса. Тада јеПокетино тражио времена да размисли, што Јунајтед није имао и тада је изабрао Луја ван Гала.

Ако би Јунајтед којим случајем успео да убеди Покетина да се пресели на Олд Трафорд, морао би да искешира озбиљну суму новца. Говори се чак и о вртоглавих 45.000.000 евра, што би била горња граница, због тога што је Покетино у мају са Тотенхемом парафирао нови уговор до 2023. по којем зарађује 9.000.000 евра годишње.

Покетино је донедавно био највише котиран на листи жеља мадридског Реала и још је тиха патња Флорентина Переза. Аргентинцу је драже да остане у Енглеској, где живи највећи део свог живота и практично успоставио живот какав жели. То је шанса за Јунајтед. Наравно, уколико Тотенхем не буде отишао корак даље и инвестирао у тим.

Подсетимо, Тотенхем би до почетка 2019. године требало да се пресели на нови стадион за који многи кажу да изгледа као свемирски брод, али је и плаћен папрено – преко милијарду евра! Када се улазило у цео пројекат изградње новог стадиона процене су биле да ће цена бити око 450.000.000 евра.

Да би Покетино остао, клупски власник Данијел Леви мораће да завуче руку дубоко у џеп и спреми буџет бар приближно сразмеран цени новог стадиона.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар