"Јокић тјера центре да га чувајуј на начињ на који нису навикли!"

Тренер Орланда, Стив Клифорд, признао је да његов тим није могао да се носи са српским центром Николом Јокићем.

Кошарка 09.12.2018 | 19:30
"Јокић тјера центре да га чувајуј на начињ на који нису навикли!"
Јокић је био блистав у том сусрету где је његов тим после продужетака славио са 124:118. Посебно су до изражаја дошле његове асистенције за које одбрана Орланда није имала решење.

Јокић је против Орланда имао 13 асистенција, док је прошлог месеца на њиховом мечу у Денверу имао 11. Његова визија исвест у сваком тренутку где му се саиграчи налазе је велики плус за Нагетсе.

Његове асистенције су свакако и разлог што је Џајмал Мареј меч завршио са 31 поеном.

"Нисмо могли да се носимо са високим пик-ен-ролом током целе утакмице. Знамо колико је то тешко, али морали смо боље", рекао је Клифорд.

Јокића многи пореде са неким ранијим центрима у НБА који су исто тако били магични у улози асистента. Арвидас Сабонис је један од њих, затим ту су Бил Волтон, Вилт Чемберлен, Карим Абдул Џабар. Од оних који су још активни и имају сличан квалитет истичу се Демаркус Казинс или Ал Хорфорд. Али Јокић је специфичан.

"Јокић је јединствен играч. Одличан је асистент, и што је додатни плус за све, он има остале центре који га штите. Рецимо Никола Вучевић ради исту ствар. Он нема тај притисак на себи који имају рецимо плејмејкери, али је исто тако невероватан у улози асистента. Денвер игра са четворицом шутера, и онда и Јокић је тај који може да погоди тројку, тако да то тера центре да га чувају на начин на који нису навикли", додао је Клифорд.

Он каже да му код српског кошаркаша највише импонује та моћ да лако асистира саиграчима.

"Он је доминантан у том смислу, уз њега и Мареј. Дефинитвно је изазов играти против њих, посебно када немате много времена да се припремите за меч", додао је тренер Орланда.

И Јокићев пријатељ Никола Вучевић, који игра на позицији центра у Орланду, каже да је тешко играти против њега.

"Једноставно јнисмо могли да играмо константно добро у одбрани. Веома су добар тим, имају много опција на шутерским позицијама и имају сјајног асистента и организатора у Јокићу. Увек је незгодно када изгубите у продужецима, али дефинитвно смо морали да играмо боље у одбрани", рекао је Вучевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар