Вучић: Харадинај је у праву

Предсједник Александар Вучић изјавио је да је није срећан због изјаве амбасадора САД у Приштини да је најављено формирање војске Косова позитиван корак.

Србија 07.12.2018 | 14:51
Вучић: Харадинај је у праву
Вучић је рекао и да је свестан да није реално да Србија промијени мишљење Америке, за коју је независност Косова готова ствар.

Након отварања фабрике у Крагујевцу, Вучић је рекао да је увијек говорио да Албанци ништа не раде сами, већ да иза свега стоје Сједињење Америчке Државе.

"Само што то не морамо увек отворено да кажемо. Имају они још савезника у Европи и зато морамо да се преорјентишемо на фабрике и на будућност, да размишљамо како да побеђујемо памећу. А ми да војно победимо Америку... Немојте. Једном смо покушали, па нисмо успели. Иако смо тада били нападнути и зна се шта ја мислим о агресији", рекао је Вучић.

Коментаришући изјаву косовског премијера Рамуша Харадинаја да ће Америка стати на страну Косова ако дође до сукоба са Војском Србије, Вучић је рекао да је Харадинај у праву и да он очекује да ће САД бити на страни Косова, шта год да Приштина уради и који год споразум да прекрши.

"Крајње је време да се с тим помиримо да су САД признале независност Косова и да је то крај приче за њих. Није реално да Србија може да промени мишљење Америке. Ми смо у ћошак сатерани, онолико мало колико нас има и колико смо слаби, морамо да се сачувамо", рекао је он и поновио да је витални интерес Србије да сачува мир и брани своје националне интересе.

Говорећи о одлуци Мадагаскара да повуче признање Косова, Вучић је рекао да је веома захвалан Влади и народу те земље и да то потврђује да Србија може да се бори за своје интересе.

"Да ли ће то да нас спасе свих мука и недаћа - наравно да неће. Али хвала тој дивној земљи, умећемо то да ценимо у будућности", рекао је он.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Рашо

07.12.2018 14:44

Сада је стварно доказао да је пролупао.Полако али сигурно приводи крају проблем територије Србије, изгубили смо не само време.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суца

07.12.2018 16:33

Ко мозе да се бори против САД и НАТО-а.Пробала је то СРБИЈА вец и како је просла.Све ове прице до сада су само прице за малу дјецу и замазивање оцију ,да гледас и видис,а треба да не видис.

Name

Дијагноза

07.12.2018 17:02

А ста би Ти предузео паметни Раско? Тукао би се са НАТО-ом, бомбардовао би их цирилицом.

Name

Петар

07.12.2018 23:33

А теби је видим, ћирилица нејвећи проблем!

Name

перо

08.12.2018 00:27

Ратови нам нису ниста донијели добро а косово смо изгубили због погресне политике и једи спас србима је сто прије улазак у нато назалост тако стоје ствари

Name

Гц

07.12.2018 21:11

МАЈМУНЕ.МАЈМУНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗМиљенкоЕ

08.12.2018 13:22

Имали смо довољно велику и јаку Југославију. Неколицина погрешних људи нас уведе у сан о великој Србији. На жалост са још погрешнијим људима будимо се поред велике Албаније и мале и нејаке Србије. То Александре требаш да кажеш народу - истину.

ОДГОВОРИТЕ