Левандовски: Признајем, уживам док гледам Дортмунд!

Није ни чудо што су испред нас! Постоје неки играчи у Дортмундовом тиму који би могли да играју за Бајерн, поручио први голгетер Бавараца.

Фудбал 07.12.2018 | 12:45
Левандовски: Признајем, уживам док гледам Дортмунд!
Први нападач Бајерна и један од најбољих светских голгетера у овом тренутку - Роберт Левандовски, говорио је у интервјуу за Билд о кризи у редовима шампионама, променама које је морао да начини Нико Ковач, главном ривалу у борби за титулу...

Пољак је казао да су велику улогу у Бајерновом посртању на старту сезоне имале повреде...

"Да, имали смо много повређених нападача. Крила пре свега. То вам смањује опције  и могућности да нападате. Велики хендикеп. Често нисмо могли на тренингу да одиграмо 11 на 11. Сада је Кингсли (Коман) поново ту. А вратио се и Тијаго. То су добре ствари". 

Ковач је најавио да ће престати да ротира, или ће бар смањити ротације. Такође, променио је формацију. Бајерн сада игра 4-1-4-1, са Кимихом као задњим везним. После тих промена Баварци су везали две победе, ону у Лиги шампиона против Бенфике, па на тешком горовању против Вердера.

"Тренер је мењао када је видео да не иде. То су све детаљи, али значајни детаљи. То није знак слабости, већ начин да ми напредујемо као екипа, а он да постане бољи тренер". 

У чему је највећи проблем Бајерна Роберт Левандовски је казао:

"Имамо проблем да се фокусирамо у последње време. Никада нисмо примали толико голова када поведемо. Против Бенфике је било добро, против Вердера опет није било савршено. Али мислим да смо на путу да се вратимо и играмо како умемо". 

После много, много времена Бајерн коначно мора да гледа ривалима у леђа. Необична ситуација за шестоструког узастопног шампиона...

"Није то ни тако лоше. Када видите некога испред себе добијете вољу да се још више борите. Понекад је добро нападати из другог реда. Више је енергије, више жеље да их ухватиш, стигнеш и престигнеш". 

Али Бајерн ове сезоне неће имати тај комотитет као некада да пребрине све бриге око борбе за титулу и посвети се Лиги шампиона?

"Другачије ће бити сада. Нова ситуација за нас. Надам се да би то могло да нас задржи на виском нивоу целе сезоне, да будемо фокусирани на сва такмичења подједнако". 

Уследило је и помало шкакљиво питање: да ли ужива док гледа како ове сезоне игра његов бивши клуб и Бајернов највећи ривал - Дортмунд?

"Да, морам да признам! То је врло млада екипа, играју атрактивно, полетно, нападају 90 минута... Сјајна имагинација. Самоуверени су, постижу много голова. Није случајно што су испред нас". 

Иде Божић, добра прилика за поклоне. Кога бисте пожелели на поклон од играча Борусије?

"Ха-ха-хаа. Као поклон? Постоје неки играчи у Дортмундовом тиму који би могли да играју за Бајерн", закључио је Лева уз осмех. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар