Сити купио голмана!

По укусу Пепа Гвардиоле, наравно. . .

Фудбал 11.12.2018 | 17:00
Сити купио голмана!
Манчестер Сити пазарио је голмана! Голмана за будућност. Како јављају вечерас амерички медији Зак Стефен, 23-годишњи репрезентативац Сједињених Америчких Држава комплетирао је трансфер у редове енглеског шампиона, пошто је успешно прошао лекарске прегледе. 

Како се наводи, његов Колумбус добиће 7.500.000 долара на конто обештећења, с тим што би та цифра могла да нарасте на 10.000.000 долара, илити близу 9.000.000 евра када Стефен одигра одређени број утакмица за Сити. 

Млади чувар мреже за сада не може да добије радну дозволу, а и не би имао много простора за игру поред Едерсона и Клаудија Брава, па је одлука челника клуба да га пошаљу на позајмицу. Ђирона је врло заинтересована за услуге Зака Стефена, а познато је да шпански клуб практично филијала Грађана. Опција је и Ница, где је тренер Патрик Вијера који га јако добро познаје још из МЛС лиге, где је радио као тренер Њујорка. 

Стефенов трансфер један је од највећих у историји америчког професионалног фудбала и највећи када су у питању голмани. Претходни рекордер био је Тим Хауард за кога је Манчестер Јунајтед 2003. године платио 3.000.000 долара. Ово је већ трећи играч ког Сити у кратком временском периоду купује у америци. Пре Стефена стигли су Џек Харисон (тренутно на позајмици у Лидсу), односно Ерик Палмер Браун (позајмица у НАК Бреди).

Зак Стефен већ има европско искуство, пошто је 2015. био у немачком Фрајбургу, али није уписао ниједан наступ за први тим. Гвардиола га је узео јер се уклапа у његову визију модерног голмана - има добар пас, "јак" је на лопти и тактички писмен. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар