"Може Мареј опет у Топ 10!"

Џон Мекинро не мисли да је време некадашњег првог играча света прохујало, већ, напротив, да ће се у 2019. години, уколико буде здрав, вратити у врх.

Тенис 09.12.2018 | 16:30
"Може Мареј опет у Топ 10!"
Енди Мареј је у јулу прошле године био најбољи тенисер света, а годину дана касније заузимао је тек 839. место на АТП листи.

Сезону на измаку жели што пре да заборави, јер је због проблема са куком пропустио много.

Он је паузирао годину дана и до краја сезоне није успео да се врати у праву форму.

Наступио је на само шест турнира, и то без великих резултата. Био је приморан и да прескочи Вимблдон, а појавио се само на једном гренд слему - УС Опену, где је поражен у другом колу од Фернанда Вердаска.

Највећи успех ове године била су му два четвртфинала - на турниру у Вашингтону и на последњем наступу у Шенжену.

Одиграо је само 12 мечева у 2018. години (скор 7-5), што му је помогло да поправи пласман и годину оконча на 259. месту светске листе.

Мареј не само да је испао из "велике четворке", већ многи озбиљно сумњају и у наставак његове каријере.

Џон Мекинро није у групи тих који сматрају да је Ендијево време прохујало. Он верује да ће Британац, који је у мају напунио 31. годину, опет водити жестоке битке за тениски врх.

"Погледајте шта је учинио Роџер Федерер у 36. години, шта ради Рафаел Надал, који су старији од њега. Сигуран сам да он гледа те момке и каже себи да мора да учини исто што и они", изјавио је Џон Мекинро.

Мареј се већ спрема за нову сезону и нови почетак у каријери.

Шкот је потврдио учешће на првом гренд слему сезоне, Аустралијан Опену, који стартује 14. јануара, на којем ће искористити право заштићеног ренкинга.

"Мареј зна како и шта треба да ради. Био је један од најбољих играча света у протеклих 10 година, освајао је гренд слем титуле, и то све захваљујући својим физичким способностима. Ако буде давао свој максимум, и ако га заобиђу повреде, верујем да ће се за шест до девет месеци вратити у топ 10. Такође мора да се суочи и са емоционалним притиском знајући да је пред њим још много сезона", поручио је Мекинро.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар