Милаковић: Долази Партизан, то је празник кошарке!

Кошаркаши Игокее у недјељу (17. 00) дочекују Партизан у 10. колу АБА лиге.

Кошарка 07.12.2018 | 17:30
Милаковић: Долази Партизан, то је празник кошарке!
Тренер "игоса" Жарко Милаковић у најави недјељног меча у Лакташима нагласио је да је свјестан снаге црно-бијелих, који увијек имају високе циљеве.

"Долази Партизан са јасним циљем ове сезоне, да игра финала и бори се за титулу у свим такмичењима. Јако су талентован тим са врхунским тренером. Желе из неке чврстине да играју, то су показали доласком Тринкијерија. Сигурно да желе да се дигну кроз ову утакмицу и уђу у неку позитивну серију послије тих лоших резултата. Пауза им је сигурно добро дошла да се посложе, да имају времена за тренинг", рекао је Милаковић.

Шеф струке Александровчана није могао да претпостави да ли ће и двобој са Партизаном бити "револверашки" обрачун с обзиром на чврстину црно-бијелих попут два претходна двобоја.

"Тешко је то рећи док не крене утакмица. Сигурно је да ће они ући чврсто и агресивно, али то ће бити онолико колико ми њима дозволимо. Ми смо потентна, јако добра нападачка екипа, са индивидуалцима који могу да ријеше ситуације и тимски и индивидуално, тако да тек кад крене утакмица видјећемо у ком ће смјеру ићи. Рекао сам против Морнара да ми са оваквим ростером можемо да играмо на више начина, као и што Партизан игра са пет високих, па са двије 'петице', са Банџа Сиом и Стефаном Јанковићем на високим позицијама... Ми можемо да одговоримо на те њихове тактичке замисли и промјене. Мотивисани ћемо сигурно бити, долази Партизан то је празник кошарке и очекујем добру утакмицу. Момци покушавају и кроз утакмице и тренинг да буду све бољи".

Игокеа је током репрезенантитивне паузе била без тројице играча...

"Томислав Зубчић се у уторак увече прикључио, Дарко Талић је био са репрезентацијом БиХ, Далибор Илић је играо турнир јуниорске АБА лиге, имали смо ситне прехаде Роберта Рикића и Вука Радивојевића и на крјау прошле седмице смо тренирали мало хендикеприани, али на почетку ове седмице смо се комплетирали и добро радили. Мене радује што момци показују на сваком тренингу жељу да буду бољи и надам се да ће тако бити и на утакмици".

Као најопаснијег кошаркаша црно-бијелих, Милаковић је издвојио Радета Загорца.

"Статистички, све и једну побједу Партизан је остварио са Загорцем, без њега нису добили ниједну. Кад је он у ростеру сигурно доноси квалитет више, играч је који покрива највише позиција и играч је са највећом улогом, и код тренера Андрее Тринкијерија и код Ненада Чанка раније. Маркус Пејџ тражи неки свој ритам, на њега Партизан жели да се ослони као првог плејмејкера, Вања Маринковић има најбољи 'скорерски' учинак. Стефан Јанковић је доласком узео много тога на себе, а Банџа Си је у најбољој форми и тренер Тринкијери му је отворио много већу улогу него што је имао раније", анализирао је ривала тренер Игокее.

Партизан је на петом мјесту на табели са скором од четири побједе и пет пораза, док су "игоси" на седмој позицији са идентичним омјером, али уз слабију кош разлику. 

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар