Звездини будући планови: Останак најбољих, интернат...

Предстојећег викенда одржаће се председнички избори у ФК Црвена звезда на којима је поново једини кандидат Светозар Мијаиловић. Ево шта он каже о томе. . .

Фудбал 06.12.2018 | 20:45
Звездини будући планови: Останак најбољих, интернат...
Четири године касније, Светозар Мијаиловић поново је једини кандидат на изборима за председника ФК Црвена звезда. Као и 2014, тако ће бити 8, 9. и 10. децембра 2018. На гласачком листићу моћи ће да се заокружи "за" или "против" човека који је већ 45 година уз Црвену звезду, од 1973. године.

"Први задатак био ми је у Комисији за образовање, тада сам се налазио на месту председника Омладинске организације Србије", присетио се Мијаиловић у интервјуу за Спортски журнал.

Највећи успех доживео је као председник Скупштине клуба, фунцкије коју је обављао од 1987. до 1993. године, када су црвено-бели 1991. постали европски прваци, али прошла и ова сезоне су надмашиле сва очекивања и многи их пореде са успесима из прошлости.

"Није нескромно рећи да сам изузетно задовољан! Из неколико разлога. Први и основни је што је наша екипа направила резултат који служи за понос свих звездаша. То је нешто што је окосница, мотор укупног развоја клуба. Главни ослонац за све остало. У финансијском, организационом и инфраструктурном смислу", истакао је Мијаиловић кроз разговор за Курир и додао:

"Није питање подршке мени, већ тиму"

Светозар Мијаиловић ће бити једини кандидат на изборима, али он не жели да га гласачи посматрају као индивидуу. 

"Овде није питање подршке мени, него раду комплетног управљачког тима. Зато нам је битно да што више људи искористи бирачко право", рекао је за "Журнал" и образложио зашто је поново прихватио кандидатуру: "Велики тим људи је направио добре резултате, што ме обавезује да останем део пројекта. Имам довољно година и искуства, немам разлог да се доказујем. Био сам у клубу кад смо освојили европску титулу и сада су успеси за поштовање, већу афирмацију од тога човек не може да добије".

"Круна мог спортског рада била је 1991. и оно што сам доживео тада са клубом. Такмичење у том формату и овом формату Лиге шампиона тешко је упоредити. Овај улазак у Лигу шампиона, резултати, посебно победа над Ливерпулом је исто нешто што је вредно великих достигнућа".

О будућим циљевима, Мијаиловић је рекао:

"Скупштина Црвене звезде поставила је јасне циљеве: врхунски резултати у домаћем такмичењу, континуитет и успех у Европи. Наш циљ је да будемо у елитном такмичењу, али пут доласка до Лиге шампиона није лак. Ми ћемо се борити, али да ли ћемо се увек изборити за елитно такмичење? Потребно је још много организованог рада", навео је први човек црвено-белих за Курир.

У оба интервјуа једна од тема биле су финансије и дуг ФК Црвена звезда.

"Сваки нормалан човек сања да никоме није дужан, дуг је увек рђав друг. Кључ је да имамо домаћинско пословање, не трошимо незарађено. Нисмо оптеретили додатно касу, решавали смо наслеђене обавезе... Клуб исплаћује редовно плате, што је некад било незамисливо. Финансијска стабилизација је у току, драстично смо смањили дугове и то и даље остварујемо. Повлаче се потези који ће стварно омогућити да нас дугови што мање оптерећују у будућности. Решавамо их на прави начин у сарадњи са онима којима се дугују средства. Ако спортски тим буде наставио са оваквим резултатима, што сви очекујемо, верујем да ћемо у 2019. годину закорачити растерећени многих проблема".

Као што је већ навео, Мијаиловић сматра да су успешни резултати екипе мотор клуба. Да би ти резултати остали на високом нивоу, требало би следити концепт који је примењен и у сватарању шампионске генерације из 1991. године.

"Фудбалери су били селектирани без грешке, тако да су нас се сви плашили", изјавио је за Курир, а за "Журнал" је о томе рекао: 

"Имали смо 1990. тим који се стварао дуго, само су рађене допунске селекције. Идеја је да не продајемо најбоље, хоћемо да их задржавамо".

Црвена звезда већ увелико ради на побољшању инфраструктуре, реновирању стадиона и услова у Омладинској школи. Ти пројекти биће настављени и у наредној години, када би црвено-бели требало да изграде сопствени интернат.

"Развој омладинске школе је база за самоодрживост, извор је за општу стабилизацију. Изградићемо и медицински блок, теретану, терен са вештачком травом...", најавио је Мијаиловић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар