Видео - Кркић: Причао сам српски савршено!

Нисам био нови Меси! Бојан Кркић, некадашња велика нада Барселоне, причао је за ББЦ о многим стварима у каријери, па тако и о детињству.

Фудбал 19.12.2018 | 00:06
Видео - Кркић: Причао сам српски савршено!
Кркић, чији је отац Србин, тренутно наступа за Стоук који се такмичити у Чемпионшипу и каже да се у Енглеској осећа веома добро.

"Овде у Енглеској се осећам много поштованије ван терена. Заиста сам поносан на своју каријеру, више у Енглеској, него у Шпанији. Другачији је менталитет, овде вас људи више поштују", почео је причу за ББЦ Кркић. 

Кркића су многи називали "нови Меси" и по партијама на почетку каријере заиста се чинило да ће бити нова светска звезда. Са само 17 година дебитовао је за Барселону и оборио рекорд Месија као најмлађи фудбалер који је обукао дрес каталонског клуба. 

"Контролишите ствари које можете. У мојој првој сезони постигао сам десет голова у Ла Лиги. Тада су људи почели да причају 'да, ово је нови Меси'. Ту не можете ништа да урадите. На крају, знате своје квалитете и знате да нисте Меси. Ја сам Бојан. Нисам био нови Меси", истакао је Кркић.

Бојан, који има 28 година, каже да га је та етикета новог Месија пратила и у Роми, као и у Милану, и да му то није уопште помогло. Кркић се осврнуо и на тешке периоде у Холандији где није могао да прича ни са ким јер није могао да се споразуме. 

У интервју за ББЦ било је приче и о "српској крви". Кркићев отац је Србин, играо је професионално фудбал у ОФК Београду, Сутјесци, нишком Радничком, а касније у каријери је отишао у Шпанију. 

Тамо је остао и да живи и касније се запослио као скаут Барселоне. 

"Мој отац се повредио, мајка ми је била медицинска сестра и упознали су се у болници док се опорављао", каже Бојан, који каже да има "српске крви".

"На лето, као и током недеља у току године, ишао сам у Београд са родитељима. Пре него што сам кренуо да играм за Барселону, ишао сам сваке године. После тога сам играо утакмице сваког лета", истиче Кркић. 

Кркић је 2008. године дебитовао за национални тим Шпаније и нажалост, због правила ФИФА, није могао никада да заигра за Србију. Кркић је желео 2016. године да промени држављаноство (шпанско), али му је захтев одбијен. 

"Када сам био дете причао сам српски и каталонски савршено. После сам кренуо да учим шпански. Нисам вежбао српски језик и сада не могу да га причам баш добро", каже Бојан. 

Иако је у свету фудбала већ десет година, Кркић има свега 28 година и има још доста сезона испред себе. Није постао нови Меси, то га је све омело, али је пронашао мир и поштовање у Стоуку где тренутно игра. Укупно је одиграо 163 меча за Барсу и постигао је чак 41 гол, уз 17 асистенција.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар