Шон Пен у Истанбулу снима филм о Кашогију

Амерички глумац Шон Пен борави данас у Истанбулу где ради на снимају документарног филма о новинару Џамалу Кашогију који је 2. октобра убијен у саудијском конзулату у том турском граду.

Забава 06.12.2018 | 08:02
Шон Пен у Истанбулу снима филм о Кашогију
Турска агенција Анадолија пренела је да је Пен, глумац са два Оскара, био испред саудијског конзулата где је његова екипа снимала. Медији су пренели видео-снимак на којем се види Пен у црном оделу како разговара са камерманом испред ограде турске полиције која спречава приступ конзулату.

Кашоги је у том дипломатском представништву Саудијске Арабије убијен 2. октобра када је отишао по документа потребна за венчање с турском држављанком. То убиство је изазвало негодовање међународне заједнице и покварило слику Саудијске Арабије иако је принц престолонаследник Мухамед бин Салман демантовао да је умешан.

Пен (58) је познат по заузимању ставова о политици и америчком друштву уопште, али и по иницијативама које друге земље сматрају спорним. Глумац је изазвао критику 2015. године када је с једном глумицом направио интервју с мексичким нарко дилером Хоакином Гусманом познатом као Ел Чапо док је криминалац био у бекству. Пен је освојио два Оскара за улоге у филмовима "Мистична река" и " Милк".

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар