"Ђоковић ће владати као Федерер!"

Некадашњи "број један" светског тениса Џим Куријер верује да ће српски ас и за пет година бити у врху.

Тенис 12.12.2018 | 12:30
"Ђоковић ће владати као Федерер!"
Новак Ђоковић је великим повратком у другом делу сезоне потврдио да опет може да игра на највишем нивоу и да осваја највеће турнире.

Српски ас је у јуну био 22. играч света, а онда је освојио Вимблдон и УС Опен и за мање од шест месеци стигао до првог места на АТП листи, на којем је и окончао 2018.

Џим Куријер, бивши "број један" светског тениса сигуран је да је Ђоковић кадар да направи још успеха у наредних неколико година и да као Федерер у позним играчким годинама осваја гренд слемове.

Швајцарац је после "поста" који је трајао пет година, прошле сезоне у 36. години освојио Аустралијан Опен и Вимблдон, а ове опет је био најбољи у Мелбурну, чиме је стигао до 20. гренд слема у каријери.

Швајцарац је ове године успео и да се врати на челно место АТП листе, после пет и по година, и на врху је провео осам недеља.

"Ако Ђоковић не буде имао проблема са повредама мислим да би могао да направи сличан успех као Федерер. Његов професионализам и таленат могли би да га у позним тридесетим држе на врху и омогуће му да осваја гренд слем трофеје", навео је Куријер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар