Први Аустријанац на клупи енглеског Премијерлигаша!

Саутемптон променио тренера.  Званично: Аустријанац први пут тренер у Премијер лиги! Две и по године уговора за бившег стратега Лајпцига.

Фудбал 06.12.2018 | 08:15
Први Аустријанац на клупи енглеског Премијерлигаша!
Премијер лига је добила ново лице у својој машинерији. Од ове среде, екипу Саутемптона тренираће 51-годишњи Ралф Хасенхутл и тако постати први Аустријанац на клупи једног тима из најјачег ранга енглеског фудбала.

Хасенхутл се прославио водећи Ред Бул Лајпциг, са којим је као дебитант у Бундеслиги стигао до друге позиције, као и до четвртфинала Лиге Европе. Од маја ове године је, ипак, без клуба, пошто је после две године напустио Лајпциг.

Саутемтон је лоше почео актуелну сезону и после 14 утакмица налази се на 18. месту са свега девет бодова. Цех је платио тренер Марк Хјуз, који је после осам месеци добио отказ.

Аустријски тренер Ралф Хасенхутл и званично је промовисан у новог шафа струке енглеског Саутемптона. Он је тако постао први Аустријанц који је водио један клуб у Премијер лиги, а са Свецима је потписао уговор на две и по године.

Хасенхутл на нову позицију ступа у четвртак, а помоћник ће му бити актуелни тренер првог тима КелвнДејвис, док на позицији тренра голмана остаје Дејв Вотсон.

Хасенхутл је репутацију градио у Немачкој водећи Унтерхахинг, Ален, Инголштат и коначно Лајпциг, са којим је играо и четвртфинале Лиге Евопе.

"Ралфов ентузијазам за фудбалом је заразан. У нашим дискусијама он се врло брзо ускладио са вредностима и визијом клуба. Били смо свесни његовог клвалитета још из дана када је водио Инголштат, где је показао своје вредносте неопходне овом клубу. Са развојом је наставио у Бундеслиги, где је са успехом водио амбициозни Лајпциг", рекао је газда Саутемптона Ралф Кругер, иначе Канађанин, немачког порекла.

Саутемптон се након 14 одиграних кола налази на разочаравајућој 18. позицији, са само једном победом. Хасенхутл ће дебитовати у суботу у Кардифу.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар