Видео - Новак: Било је сјајно вратити се на врх у 2018.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић осврнуо се на дешавања у протеклој сезони у којој је прешао пут од 22. до првог места на АТП листи.

Тенис 07.12.2018 | 22:45
Видео - Новак: Било је сјајно вратити се на врх у 2018.
Ђоковић је у видеу за званични сајт АТП тура причао о најбитнијим моментима у 2018. години у којој је освојио четири титуле.

"То што сам ушао у историју спорта који волим свим срцем ми много значи. У фебруару сам имао операцију, скор од шест победа и шест пораза, нисам играо тако добро. Покушавао сам да држим у кординацији тело и ум и све оно што се дешавало после операције. Сезона турнира на трави је била катализатор промена", изјавио је српски тенисер. 

Лето му је донело велику радост. После освајања Вимблдона, стигао је и дуго жељени трофеј у Синсинатију којим је комплетирао такозвани "Златни мастерс", што значи да има барем по једну освојену титулу на свих девет турнира Серије 1.000. 

"Дуго времена сам се припремао за то освајање трофеја у Синсинатију. Тамо сам имао велики изазов, сусрет са Роџером Федерером, он је најуспешнији играч у историји тог турнира. Изгубио сам од њега два или три финала тамо. Освојио сам турнир и прескочио и ту велику препреку. Драго ми је што сам то урадио, био је то велики дан за мене. Имао сам велику подршку са трибина, било је лепо бити тамо у том тренутку", признао је Новак који је после тога освојио и УС Опен и мастерс у Шангају. 

На крају, признао је да ни сам није очекивао да се све тако брзо окрене у његову корист. 

"Да сте ми пре четири или пет месеци рекли да ћу на крају бити у овој позицији, први на листи, са два освојена Гренд слема и Синсинатијем, не бих веровао. Били је сјајно остварити све то. Можда је све деловало помало нестварно, али срећан сам што се све тако догодило", закључио је Ђоковић.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар