Дашић креће од нуле - у Задру!

Некадашњи репрезентативац Црне Горе после повреде колена покушава да заслужи уговор са АБА лигашем.

Кошарка 07.12.2018 | 16:30
Дашић креће од нуле - у Задру!
Владимир Дашић (30 година, 208 цм), некада један од највећих талената у региону, после повреде колена и дуге паузе поново тражи своје место "под сунцем".

Црногорски крилни центар налази се у Задру, тренира са екипом и покушава да се наметне тренеру Анти Назору.

"Ако све прође добро, надам се да ћу постати део тима и показати оно што најбоље знам да радим. Урадио сам све да бих се после повреде вратио на терен и у такмичарску форму", рекао је Дашић, а пренео портал "057 инфо".

Дашић је после освајања злата на У-18 првенству Европе, са селекцијом Србије и Црне Горе, заиграо за први тим Будућности, а лета 2009. прешао је у Реал, који га је позајмио Гран Канарији.

Уследио је трансфер у римску Лотоматику, па турбулентни период, током кога је много чешће био на страницама таблоида, него у спортским вестима. Био је члан Олимпије, Бешикташа, Металца, поново Будућности, па кипарског АЕК из Ларнаке, где је и доживео повреду априла 2017.

Сада се "зарекао" да ће показати свој пуни потенцијал.

"Спреман сам да кренем од нуле, да се наметнем и изборим место у екипи. Мучи ме то што нисам показао ни 30 одсто онога што могу. Поново се осећам као у детињству, када ми је кошарка била све у животу", изјавио је пре неколико месеци у интервјуу "Спорт клубу".

Задар је са скором 3-6 у доњем делу табеле АБА лиге.

Има победу више од последњепласираног Морнара, а у следећем колу наћи ће се на најтежем могућем испиту, пошто му предстоји гостовање водећој и за сада непораженој Црвеној звезди (недеља, 19.00).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар