Милојевић: Богати с богатима, ЛШ је недостижна за нас!

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да ће српским клубовима бити много теже него сада да играју Лигу шампиона.

Фудбал 05.12.2018 | 11:15
Милојевић: Богати с богатима, ЛШ је недостижна за нас!
То такмичење ће по његовом мишљењу бити практично недостижно за њих.

"Било је евидентно да ће се то десити. Не бих ја то да коментаришем. Да је добро за наш фудбал, сигурно није. Биће то нека доста недостижна Лига шампиона за нас. На те ствари нити могу нити желим да утичем. Богати ће играти са богатима, остали ће имати своје такмичење. Очигледно да су велики притисци. Оно што се нагађало пре много година је било евидентно. Биће јако тешко. Било је и до сада, а тек сад... Биће веома тешко да се игра Лига шампиона, бар за српске клубове", рекао је Милојевић новинарима, упитан о новом такмичењу које ће УЕФА покренути од 2021. године. 

Звезда је ове сезоне учесник групне фазе Лиге шампиона, у којој јој је остала још једна утакмица, 11. децембра против Пари Сен Жермена. 

Милојевић је казао да је још рано да се размишља о тој утакмици, будући да ће до ње бити играна два дуела у Супер лиги Србије, први у среду против Спартака. 

"Колико год да је близу утакмица са Пари Сен Жерменом, далеко је. Не размишљам у том правцу. Сада нам је првенство приоритет, играћемо против изузетне екипе Спартака. Размишљамо само о тој утакмици, о Пари Сен Жермену и не размишљам", казао је Милојевић.

Он је навео да очекује веома тешку утакмицу са Спартаком, против "добре, такмичарске екипе". 

"Играћемо на новом терену, против изврсне екипе Спартака, која у последње време добија свој идентитет. Није лако, правили су феноменалне резултате у квалификацијама за Лигу Европа. И ми смо учесници и знамо колико је то тешко. Морате да имате велики број играча. И повреде су их омеле да буду на бољој позицији. Биће изузетно тешко. Надам се да ће бити много публике, а позивам и наше навијаче да на северу Војводине буду у што већем броју. Где год да играмо, знамо да су са нама", казао је Милојевић. 

Када је реч о здравственој ситуацији, тренер црвено-белих је навео да "све то иде како треба". 

"Радује ме то што се Филип Стојковић полако враћа, очекујем и друге играче. Дали смо минутажу Ричмонду Боаћију, Горану Чаушићу и све то иде како треба", додао је он. 

Милојевић је био незадовољан издањем екипе у другом полувремену прошле утакмице против Вождовца. 

"Имам искрен однос, какав треба да имам и играчи то знају. Све што је требало да кажем, речено је у свлачионици. Та утакмица је ад акта. Наш посао је да добре ствари што више задржавамо, а лоше да исправимо", рекао је Милојевић. 

Утакмица између Спартака и Црвене звезде играће се у среду од 16:00 на Градском стадиону у Суботици.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар