Сијенка на Модрићеву "Златну лопту" - гласање нерегуларно?

Новинар из Тринидада и Тобага Ласана Либурд тврди да је "Франс фудбал" погрешно приписао његове гласове у избору за "Златну лопту".

Фудбал 05.12.2018 | 10:45
Сијенка на Модрићеву "Златну лопту" - гласање нерегуларно?
У списку свих гласова за награду коју је добио Лука Модрић, "ФФ" је за Либурда ставио да је гласао следећим редим: Антоан Гризман, Мохамед Салах, Кристијано Роналдо, Лука Модрић, Лионел Меси.

Међутим, Либурд тврди да је он гласао на следећи начин: Меси, Модрић, Роналдо, Салах, Гризман. 

"Годинама гласам за ову престижну награду без икаквих проблема. Не знам шта је сада кренуло наопако. Али имам доказ мог гласања", написао је Либурд на Твитеру. 

Ова конфузија, која би могла да буде само штампарска грешка, није конкретно помогла Модрићу да добије "Златну лопту" и оконча десетогодишњу доминацију тандема Роналдо-Меси, али повлачи за собом питање да ли је и колико је оваквих грешака још било на штету Модрићевих конкурената, пре свих другопласираног Роналда и трећепласираног Гризмана.

Модрић је до "Златне лопте" стигао са 753 поена, Роналдо је имао 476, а Гризман 414. Хрват је своју "победу" над Роналдом и Месијем у овогодишњем избору назвао "победом фудбала". 

Традиционални избор "Франс фудбала" је наишао на оштре критике јавности наклоњене пре свега Роналду, а "најгласнија" је била сестра португалског репрезентативца која је доделу "Златне лопте" описала као "трулеж света између мафије и крадљиваца". 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар