Ривер пристао да игра у Мадриду - карте "плануле"!

Иако је првобитно одбио да игра у Мадриду, Ривер Плејт је променио одлуку и "угостиће" Боку Јуниорс на Сантјаго Бернабеуу у реваншу финала Копа Либертадорес.

Фудбал 05.12.2018 | 10:15
Ривер пристао да игра у Мадриду - карте "плануле"!
Фудбалери Ривера допутоваће у Мадрид у среду.

Ривер је требало да угости Боку на свом Монументалу 24. новембра, након 2:2 на Бомбоњери, али меч одгођен због дивљања домаћих навијача који су каменовали аутобус са фудбалерима омраженог ривала.

Бока је одбила да у другом термину гостује на Монументалу, тражила је и да се утакмица региструје службеним резултатом 3:0 у њену корист и да се Ривер казни због насиља. 

Међутим после вишедневних преговора Јужноамеричка фудбалска конфедерација (Цонмебол) је само казнила Ривер са два меча ван свог терена, али је одлучила да се реванш ипак игра, али не само у другом граду и другој земљи, већ и на другом континенту. 

За домаћина је у конкуренцији Дохе и Мајамија изабран Мадрид, пре свега што у Шпанији живи велики број Аргентинаца. 

Тако је у понедељак за само неколико сати распродато 20.000 карата које је добио Ривер, а очекује се да и Бока прода свој контигент од 20.000 улазница које су продаване у Мадриду. 

Осим тога, оба клуба су пустила у продају и по 5.000 карата у Буенос Ајресу, по цени од око 85 евра, што је четвртина просечне аргентинске плате. 

Због безбедности на стадиону у продају није пуштено свих 80.000 карата колико Бернабеу има места, како би две групе ватрених навијача делио празан простор. 

Реванш меч историјског финала Копа Либертадорес, последњег у којем се играју две утакмице, на програму је у недељу 9. децембра од 21х.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар