''Никола нема проценте какве очекујемо, али...''

. . . сада је био феноменалан!" Тренер Денвер Нагетса, Мајк Малоун, рекао је да је Никола Јокић одиграо одличан меч против Торонта, али је несрећан због повреде Герија Хериса.

Кошарка 05.12.2018 | 09:45
''Никола нема проценте какве очекујемо, али...''
Србин је против Торонто Репторса у победи 106:103 имао 23 поена, 15 асистенција и 11 скокова и предводио је свој тим до победе до најбољег тима НБА лиге у овој сезони до сада.

Био је мотивисан против првог тима на Истоку, а иако у претходним утакмицама Никола није бриљирао, побеђивао је тим Нагетса.

"Били су добар тим. Чињеница је да смо победили неке утакмице против неких тешких противника. И то говори много иако смо изгубили Герија Хериса. Свлачионица постаје све усамљенија и празнија. Али, не тражимо изговоре и објашњења. Излазимо сваке вечери и одговарамо захтевима", рекао је Малоун. 

Када је реч о мечу са Репторсима, Малоун је свестан да је Торонто тим који може да уђе у добру серију и да је само питање како одговорити на ту серију. 

Његови играчи су одговорили битном тројком Хуанча Ернангомеса и неким битним додавањима Јокића.

"Имао је 23 п, 15 ас и 11 ск, феноменалан посао. Занимљиво, гледао сам мало статистику пред ову утакмицу. У последњих пет утакмица које смо добили он бележи 12 поена, осам скокова и осам асистенција, али његови проценти шута нису оно што очекујемо од Николе. Међутим, оно што волим код њега и нашег тима, је чак и кад он не игра најбоље што може, успемо да нађемо други начин да победимо. Ослањамо се на одбрану, а он утиче другачије и поред шута. Једино због чега се осећам ужасно је Гери Херис, велики губитак",каже Малоун.



Упркос великом броју изгубљених лопти, Малоун је задовољан и учинком Џамала Мареја, рекавши да није било много опција и да је већи притисак био на њему и због повреде Хериса.

И поред повреде Хериса, чини се да тим има "дубину" и на клупи.

"Дубина је само почетак, много тимова има добре клупе. Ми смо несебични. Ако нисам у игри подржаћу саиграча. Када позову мој број, изаћи ћу да играм најбоље што умем. Малик Бизли је дао 15 са клупе, Тори Крејг осам поена и четири скока... Сви брину и подржавају свог брата и ако то наставимо да радимо имамо шансу да будемо врло посебан тим", каже Малоун.

Репторси су их, напомиње Малоун, после треће четвртине ухватили "на петама", али је Денвер ипак до краја успео да извуче победу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар